Jouw boek is er al

Het is zondag en ik ga wandelen. De dag ervoor heeft het flink geregend. Mijn mobiel zit in mijn jaszak, omdat ik hoop dat ik paddenstoelen kan fotograferen. Na 5 meter pak ik mijn mobiel weer en stop hem niet meer terug. Vandaag is het echt ‘Met je smartphone het bos in’.

Bruin gevlekt, rood met witte stippen of oranje. Alle kabouterbouwsels komen voorbij. Een week eerder was er helemaal niets te zien. Waar komen al die paddenstoelen ineens vandaan?

Ondergronds
Natuurlijk weet ik dat wel. Ik was natuurjournaliste en ik schreef een boek. Maar toch verbaast het me elke keer weer. Ik weet dat ze er altijd zijn met een ondergronds netwerk. Je ziet het niet, maar het is er wél. En in de herfst, na een natte periode lijken de paddenstoelen maar op te poppen. Het is allemaal met elkaar verbonden. Zoals alles in de natuur. En daar maak jij ook onderdeel vanuit. 

Jouw netwerk
Ik schrijf en help anderen bij het schrijven en promoten van hun boek. En eerlijk gezegd heb ik altijd schrijfinspiratie. Maar ik weet dat dat voor veel mensen niet geldt. Ze lopen vast bij het schrijven of weten niet hoe ze moeten starten. Misschien herken je dat wel? Want zit er wel iemand op jouw boek te wachten? Er zijn al zo veel boeken over jouw onderwerp geschreven en kun je überhaupt wel schrijven? 
Ik heb een belangrijke boodschap voor jou. Ook jij bent verbonden en hebt een netwerk. En jouw boek is authentiek, want het is jouw verhaal, schrijfstijl en insteek. 

Jouw boek is net een paddenstoel
Het is er altijd, ondergronds verbonden in je hoofd en in je hart. Het wacht alleen nog tot jij er tijd voor vrijmaakt en het durft te manifesteren. Tot je in het licht durft te gaan staan. Net als je inspiratiebron, het is er altijd. Maak gebruik van je innerlijke hulpbronnen. Ze zijn er niet voor niets.

Je kunt het ook erop wagen, en het schrijven uitstellen, tot je het nog beter voor je ziet. Tot je boekidee perfect is. Maar pas op, je boek blijft niet op je wachten. En misschien wacht er al een volgend boek?

Hulptroepen
Naast je innerlijke netwerk is er ook nog een buiten jou: jouw hulptroepen. Anderen die je kunnen ondersteunen, motiveren en helpen. Je ideale lezer, klanten, vrienden, andere auteurs en schrijfbuddy’s. Of professioneel: een schrijfcoach, redacteur en uitgever. Je hoeft het niet alleen te doen. Een boek schrijven is een project.

Vertrouw op je innerlijke netwerk en dat erbuiten. En vertrouw op jezelf. Jij gaat jouw verhaal delen en de wereld een beetje mooier maken met je boek. Dat wil je toch niet uitstellen? 

Als schrijfcoach loop ik graag mee op je pad en neem ik je bij de hand door het hele traject heen. Ik ga je motiveren, steunen, feedback geven en je de verschillende paden tot publicatie laten zien. En in mijn nieuwe jurk vier ik jouw boek met jou tijdens je boekpresentatie. Maar waar begin je? Plan een gratis boeksessie in, dan geef ik je 2 tips, specifiek voor jouw boek.  

Succes met schrijven…

13 thoughts on “Jouw boek is er al”
  1. Gisteren was ik bij een boekpresentatie. Daar was de vraag ‘Wil jij ook een boek schrijven?” Ik weet dat eigenlijk niet, gaf ik als antwoord. Jouw blog laat wel het een en ander kriebelen. Ik laat de vraag nog aan het universum. Wie weet komt het antwoord tijdens het wandelen, of tijdens het fotograferen van paddenstoelen. Dank voor je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: