Jouw boek en thuiswerken

Voor het schrijven van een boek heb ik focus nodig en het liefst ook stilte. Een leeg bureau helpt ook.  Maar nu werk ik thuis. Het is lastig om focus te houden. En er is altijd wel iemand die praat of muziek aan heeft staan. Misschien werk jij nu ook thuis of zit je zonder werk. Hoe kun je nu schrijven als de postbode aanbelt en je partner en/of kinderen ook thuis zijn? Ik geef je tips!

Jouw boek en thuiswerken
Hoe zorg je er nu voor dat je weer gaat schrijven en blijft schrijven thuis?

  1. Start vroeg in de ochtend. Sta bijvoorbeeld een half uur of zelfs een uur eerder op. Het huis is dan nog stil en als iedereen wakker wordt heb jij al geschreven. Dat is een heerlijk gevoel en dat neemt niemand je meer af. 
  2. Lees je boekidee, achterflaptekst of manuscript terug, zodat je weer zin krijgt om te schrijven. Zo zorg je ervoor dat je boekidee weer in je hoofd en hart zit.
  3. Plan minimaal een half uur per dag in voor je boek. Sta eerder op (zie tip 1), schrijf in je pauze of ga een half uur later slapen. Tijd reserveren in het weekend kan natuurlijk ook. Als je maar schrijft. 
  4. Zoek een schrijfbuddy. Stimuleer elkaar en houd elkaar bij de les. 
  5. Zoek een plek buitenshuis. Ga schrijven op een bankje in het park of neem een kleed mee en zoek een plekje in het bos. De geluiden en geuren om je heen gaan je vast inspireren. 
  6. Plan een gratis online boeksessie met mij in, dan geef ik je twee tips.
  7. Wil je echt samen met mij aan de slag? Reserveer dan een boekstrategiegesprek. Dan denk ik anderhalf uur met jou mee. 

Laat je mij onder dit blog weten welke stap jij vandaag zet voor je boek?

P.S. heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

0 thoughts on “Jouw boek en thuiswerken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: