Is het uitstelgedrag? Of is het iets anders?

Je lijkt minder snel dan de rest en hebt af en toe het gevoel stil te staan. Alsof iedereen je voorbij holt en jij achterblijft. Het gaat echter niet om uren, dagen, weken, maanden of zelfs jaren. Je kunt de tijd die jij ergens voor nodig hebt niet vergelijken met die van een ander. Dat is onmogelijk. Doe dat ook niet, het is verloren energie. Bepaal zélf de tijd die jij ergens voor nodig hebt.

Alles op z’n eigen manier
Iedereen heeft een andere taak te verrichten in dit leven. Het ene is niet beter dan het andere. Jouw programma, jouw doel, jouw levenswerk ligt allang klaar. Hoe je ook je best doet en er tegenin gaat, in plaats van meebeweegt, daar kan niks aan worden veranderd. So be it. Zorg dat je ermee om kunt gaan. Oftewel: stop met je ertegen te verzetten.

Waarom lukt het haar wel?
Waar haalt zij de tijd, energie en inspiratie vandaan? Alles wat een ander beter, sneller of mooier lijkt te kunnen doen; kijk er naar, observeer wat er gebeurt en leer ervan. Meer kun je er niet mee doen. Je hoeft er ook niks mee te doen, het is van de ander. Zo zijn er anderen die op een zelfde manier naar jou kijken. Die vinden dat jij dingen beter, sneller en handiger doet dan zij.

Wees minder streng, ervaar wat er gebeurt
Iedereen heeft een eigen beleving. Een persoonlijke ervaring die gaat over gevoel, emotie en de verlangens die je graag wilt vervullen. Alles wat plaatsvindt heeft zijn eigen tijd, zowel jouw dingen als die van een ander. Jouw belevenissen, jouw ervaringen, dienen zich aan op het moment dat jij er klaar voor bent. Dat kan je dus niet afdwingen.

Vergelijk jezelf daarom niet met een ander en gun jezelf je eigen manier en moment. Neem de tijd die je nodig hebt. Ook al vraagt dat meer tijd dan je vooraf had bedacht.

Het is altijd goed wat je doet
Dat wat je doet is perfect.
Helemaal goed.
Super.
Oké.

Want als je het anders had gekund, dan had je het ongetwijfeld vele keren anders gedaan.

Jij bent oké
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk. Je hebt te dealen met jezelf, zoals je bent. Met je eigen levensritme. Jouw eigenwijsheden. Jouw levenslessen. Met al je aannames, overtuigingen en oordelen. Je hebt, bewust of onbewust, jouw karma uit te werken, niet dat van een ander. Dus dat wat je doet, is altijd goed. Soms heb je extra speeltijd nodig voor je tot actie overgaat.

Conclusie
Soms blijkt jouw gedrag geen uitstelgedrag en heb jij gewoon wat meer tijd nodig om te ontdekken wat écht bij jou past. Nu, voor dat moment. Gun jezelf die tijd en ruimte, ondanks de spookjes in jouw hoofd die er van alles van vinden en denken. De ruimte om te spelen en te ontdekken waar het écht over gaat. Omdat het maken van de juiste keuzes af en toe nu eenmaal meer tijd kost dan je vooraf had bedacht…

Vraag hulp en neem een mentor in de hand
Blijf niet tobben als je er in je eentje niet uitkomt! Je leert er enorm veel van door hulp te vragen. Een mentor stelt je de juiste vragen doordat zij jou door jouw weerstanden heen helpt. En je bent sneller in staat duidelijker te communiceren.

Wil je kennismaken en bepalen of ik jou kan helpen?
Boek dan een Inzichtsessie. Ik kan jou helpen bij het maken van de juiste keuzes en je nét even dat zetje geven dat jij nodig hebt om een volgende stap te zetten…

0 thoughts on “Is het uitstelgedrag? Of is het iets anders?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: