In lockdown op mijn studentenkamer

Ik zit volledig in lockdown in de kamer van mijn cadeauzoon. Hij is bij zijn moeder in Rotterdam, dus ik had de kamer al omgebouwd tot me-kamer annex werkkamer. Maar nu is het dus ook mijn woonkamer, slaapkamer en soms waskamer. Nu ik dit zo schrijf, denk ik: mijn hemel, ik woon en leef dus als een student. Zelfs met een gemeenschappelijke keuken en badkamer.  

Waarom in lockdown?
De reden van mijn lockdown is dat ik hele milde klachten heb die lijken op het coronavirus. En mijn man is longpatient, dus dan is contact niet verstandig. In het begin zorgde dat echt even voor de nodige paniek en stress. Want wat moet je allemaal doen, wat is verstandig? Manlief ergens anders laten logeren? Geen optie, want het kan zo maar zo zijn dat hij besmet is, maar het nog niet weet, of anderen kan besmetten. We doen zelfs een beetje bozig naar elkaar, omdat we eigenlijk niet weten hoe we het nu moeten regelen.

In isolatie
Na gesproken te hebben met de longafdeling van het Erasmus MC zijn we wat rustiger. En uiteindelijk krijgt het vanzelf vorm. Ik in isolatie en hij heeft de rest van het huis voor zichzelf. De hond uitbesteed aan mijn vriendinnetje, daar kwamen ook nog de nodige waterlanders aan te pas, want wat mis ik mijn ‘kleine’ terroristje. 

Leuk tijdverdrijf
Humor houdt ons op de been. Het delen van hilarische video’s met familie en vrienden is een erg leuk tijdverdrijf. Soms wordt er nog een potje cynisme opengetrokken en probeer ik me maar één keer per dag bezig te houden met het nieuws. Omdat daar alleen gesproken wordt over dood en verderf – okay soms ook mooie dingen – maar nooit cijfers die aantonen dat mensen zijn hersteld, van welke leeftijdcategorieën ze zijn en uit welke regio ze komen. Dat is namelijk best interessante informatie. Weten dat er dus een stijgende lijn zit in jouw regio, toch? Okay ik dwaal af.

Het gewone goedemorgenkusje blijft uit
In lockdown zitten heeft echt impact. Het houdt ook in dat je geïsoleerd bent, geen geknuffel met je man, geen fysiek contact, het gewone goedemorgenkusje blijft uit. Niet heerlijk tegen elkaar aankruipen bij het naar bed gaan. En bij alles wat je doet, denk je na. De hele dag door loop ik met schoonmaakdoekjes in mijn handen zodra ik mijn studentenkamer verlaat.

Mijn chef kok
Dan is het wel een zegen dat ik een man heb die chef kok is. Hij verzorgt me goed, er worden ontbijtjes en heerlijke maaltijden voor me gekookt. Echt comfort food. Dat maakt me blij. Dat is mijn houvast.

Sabroso Cooking
We hadden een geweldige maaltijdservice opgezet toen de coronacrisis begon. Maar voor nu hebben we toch besloten voorlopig te stoppen met de maaltijdservice, omdat we het risico op besmetting te groot vinden. Zodra we weer van start gaan, laten we het weten. Blijf veilig, zorg goed voor jezelf en anderen.

16 thoughts on “In lockdown op mijn studentenkamer”
  1. Phoe pittig Joke. Maar wel noodzakelijk nu. Ik snap jullie boosheid in het zoeken, prettig dat daar nu rust en een modus in is. Ik wens jullie beiden veel sterkte, humor en gezondheid. Dikke virtuele knuffel,

  2. Ach lieverd, pittige tijden! Hopelijk heb jij geen corona en herstel je snel. Sterkte voor jullie! En veel gezondheid!!

    1. Dank je Meike.
      Tja daar zeg je wat. Gezien je niet getest wordt als je niet wordt opgenomen, zul je niet weten of je het hebt of gehad hebt. We houden ons rustig. ?

  3. Pittige tijd voor je Joke, ik stuur je liefde en licht toe! Ik weet zeker dat jullie hier nog sterker uitkomen samen <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: