Ik zag zijn ogen en BAM op slag verliefd

Toen hij zich aan me voorstelde, zochten zijn ogen direct een weg naar mijn hart. En nadat hij zich had voorgesteld, was ik verkocht. Wat nu? Ik heb namelijk al twee honden. Een derde kan echt niet helaas. Ook omdat Chester bijzondere aandacht nodig heeft, kan het gewoonweg niet. Hij komt namelijk uit het buitenland en hij is blind! 3-0 achter.

Ja, hij staat nu al 3-0 achter omdat hij niet alleen uit het buitenland komt, hij is ook nog eens 5 jaar en stekeblind. Dan is het vinden van een gouden mand als zoeken naar een speld in een hooiberg. En tja, dan wil ik helpen. Helpen om Chester te steunen in zijn zoektocht naar zijn gouden mand. Dit is Chester en dit is zijn verhaal.

Hallo allemaal, mijn naam is Chester en ik kom uit Polen. In Polen lag ik aan de ketting en op een keer raakte ik zo erg in paniek omdat ik allerlei geluiden hoorde en niet kon zien wat er gebeurde, dat ik in mijn stress de ketting brak en ben weggevlucht. Er was helemaal niemand om me gerust te stellen en ik voelde me zo alleen en heel bang. Gelukkig werd ik gevangen en werd ik naar een shelter gebracht waar ik een tijdje heb mogen blijven. Daar vond ik het best leuk omdat ik daar ook bij andere honden was en lekker kon spelen. Maar ik kon daar natuurlijk niet voor altijd blijven. Dus nu woon ik sinds een paar weken bij een gastgezin in Goor. Ik wil heel graag mijn verhaal delen, zodat ik misschien zo mijn gouden mand vindt. 

Mijn gastgezin is gek op mij en het doet hen ontzettend veel verdriet dat ik niet kan blijven. Ze beseffen dat ik op een andere plek gelukkiger zal zijn omdat ik in bepaalde situaties en omstandigheden overprikkeld raak. Hoe dat zo komt? Ik heb een genetische afwijking waardoor ik helaas blind ben geworden. Daardoor ben ik bang voor veel dingen, vooral voor allerlei geluiden en vreemde mensen – vooral mannen – omdat dat me onzeker maakt. Maar ik kan je beloven, dat als ik je eenmaal vertrouw, dan zoek ik juist heel veel steun bij jou en wil ik alleen maar knuffelen, en dat lukt het best met vrouwen. Soms komt de zoon van het gastgezin op bezoek, hij is er niet zo vaak, en hem vind ik echt heel eng. Dan ga ik dus uit angst heel erg blaffen en soms als het me te veel wordt, dan ga ik zelfs grommen. Ik vind kinderen ook heel leuk, maar omdat ik ze niet zie, kan ik erg onvoorspelbaar zijn in mijn reacties. Soms raak ik zo enthousiast in mijn spel, dat ik probeer om mijn speeltje weer te vinden door om me heen te ‘happen’.

Ik hoop zo dat er iemand is die begrijpt wat ik doormaak, die weet om te gaan met mijn beperking en speciale behoeften, en waarom ik doe wat ik doe. Want soms snap ik het zelf ook niet meer en dan heb ik zoveel stress, dan wil ik alleen maar met rust gelaten worden. Als ik buiten ben, reageer ik natuurlijk op mensen en vooral op honden die voorbij komen, daar wil ik dan dolgraag mee gaan spelen. Dan spring ik van enthousiasme. Aan de lijn lopen doe ik al heel goed, maar ik moet nog wel veel leren. 

Ik beloof jou als je tijd in mij steekt en me echt wilt leren begrijpen, dat ik de liefste en trouwste vriend zal zijn voor jou!

Door zijn beperking is zijn gehoor extra gevoelig
Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik ging stuk toen ik dit las. De struggles die Chester moet doormaken. Van het ene land naar een ander vreemd land, met vreemde geuren, vreemde geluiden en dan ook nog eens niets kunnen zien. Door zijn beperking is zijn gehoor extra gevoelig. In een omgeving waar veel mensen voorbij komen, zal hij dan ook snel overprikkeld raken. Een nieuwe omgeving is voor hem een enorme uitdaging, dus ook met vakanties is het vrij belangrijk en fijn als Chester mee mag. 

Een andere stabiele hond kan hem ‘de weg wijzen’
Volgens de Stichting die voor Chester op zoek is naar zijn gouden mand is een stabiele, rustige omgeving zonder al te veel prikkels nodig. Chester zal zeker baat hebben bij een andere stabiele hond die hem ‘de weg kan wijzen’. En uiteraard zoeken zij iemand die niet alleen ervaring met honden heeft, maar ook een blinde hond kan begeleiden en hem alle aandacht en liefde zal geven die hij verdient. Chester verdient tenslotte alleen de beste plek waar hij gelukkig wordt.

Heb je interesse in Chester?
 Via zijn profiel op verhuisdieren.nl kun je in contact komen met de Stichting. Ik waardeer het enorm als je het verhaal van Chester actief wilt delen of onder de aandacht wilt brengen bij mogelijke gegadigden.

Alvast dank jullie wel, ook namens Chester! 

4 thoughts on “Ik zag zijn ogen en BAM op slag verliefd”
   1. Hoi lieve joke ,

    Wat een knapperd Chester !! Ik snap helemaal dat je verkocht was , deze schat verdient een warme mand heeft er recht op !
    3-0 achter ja en nu heb jij Ches zelf in opvang genomen tóch??

    Wat heb je dit mooi geschreven Joke en omdat ik kon mee voelen wat het met jou doet wil ik je even laten weten dat het mij ook zo raakt. ♡

    Ga dus nooit op sites kijken want dat kan mijn hartje echt niet aan …. Maar blij dat ik na adopt Saartje uit turkije nu adopt MILA uit portugal bij ons mag hebben , iedere dag een gevoel van blijdschap en dankbaarheid ♡

    Liefs Miran

 1. Hey lieverd,
  Dank voor je lieve reactie. Ja dat is idd een uitdaging op deze sites kijken zonder verliefd te worden. Chester heeft inmiddels zijn mandje gevonden bij een liefdevol gezin die ervaring heeft met blindheid. Hij doet het heel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: