Ik moet eerst een paar stemmetjes in mijn hoofd geruststellen

Peter benadert mij voor een Business-Check. Het gaat even niet zoals hij wil met zijn bedrijf. Wat hij ook probeert, er komen geen mensen en Peter heeft zelf ook het idee dat hij eigenlijk even niets wil. Lastig! 

Naar binnen keren
Peter vraagt of ik iets voor hem kan betekenen. Tuurlijk! We spreken af en ik ga aan het werk. Al snel zie ik dat Peter in een periode zit waarin hij helemaal geen behoefte heeft aan de buitenwereld. Hij wil naar binnen keren, onderzoeken wat hem bezighoudt en wat hij nu écht wil. Daar is het nu de tijd voor. Hij voelt het aan, maar omdat Peter ook gewend is ‘hard te werken’, is het lastig voor hem om dat los te laten. 

Luisteren naar wat je voelt
Ik leg hem uit dat als hij nu die rust neemt, als hij nu de tijd neemt om te reflecteren, dat hij daar volgend jaar veel profijt van heeft. Het is eigenlijk in onze maatschappij tegennatuurlijk, maar hij voelt het ook, dat geeft Peter aan. Heel vaak is wat ik zeg een bevestiging voor mensen, het is nooit nieuw. Maar omdat ik het zeg, mogen ze gaan luisteren naar dat wat ze voelen. Dat ik het zie ‘in de sterren’ geeft aan dat het ‘klopt’ wat ze voelen.

Je hoofd, dáár heb je wat aan!
Zó herkenbaar! Ook ik ben zo opgevoed. Zoals zo velen van ons. Vooral je hoofd gebruiken, daar heb je wat aan! Terwijl ik steeds meer merk dat mijn hart heel goed de weg weet. Als ik er maar naar luister! Als ik het maar de ruimte geef. Door rust te nemen, te schrijven, te zijn. In de stilte. Allemaal dingen die in onze maatschappij niet zo gewaardeerd worden. Als ik ga zitten moet ik eerst een paar stemmetjes in mijn hoofd geruststellen. Daarna lukt het wel en komen er de mooiste dingen omhoog. En hoe meer ik luister, hoe harder er gefluisterd wordt, des te beter ik het kan verstaan. 

Peter is erg blij met mijn analyse. Het geeft hem rust. Het hoeft dus even niet. “Ik mág stilstaan en voelen waar ik heen wil. Hoe mooi is dat?”

Wil jij weten wat nu nodig is bij het neerzetten van je bedrijf? 
Ik kijk graag met je mee. Bel of mail me voor meer informatie. www.mirandamolenaar.nl

8 thoughts on “Ik moet eerst een paar stemmetjes in mijn hoofd geruststellen”
 1. Wat herkenbaar. Vastzitten in wat ‘moet’ en daardoor niet stil kunnen staan bij onszelf. Ik herken het zo dat het fijn is, nodig is, dat iemand er toestemming voor geeft. Bevestiging. Fijn te lezen dat meer mensen dit hebben. Dank je wel voor dit artikel.

  1. Dank je wel Anna!
   We zitten in een yang maatschappij en haasten ons van hot naar her.
   Gelukkig komt er langzaam aan verandering in.

  1. Ja hé, zo werkt het. Maar daar zijn wel bepaalde cycli in. Soms moet je juist wél in de actiestand. Maar net als met alles is er actie én ontspanning nodig. En dat laatste vergeten we nog weleens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: