“Ik krijg je wel stil” zegt ze

Al voor ik een bord zag, wist ik het: hier is de praktijk. De wilde bloemen in de tuin zwaaien naar mij en de bijtjes zoemen vrolijk rond. Hoewel het vandaag bijna 30° is, is de temperatuur in de ruimte prima. Ik kijk om me heen. Hier voel je je welkom.

Als ik onder de lakens lig zegt ze: “Ik krijg je wel stil.” We kennen elkaar al langer. Ze weet, ik praat veel en graag! “Bij dokter Hauschka doen we een behandeling altijd in stilte.” Mijn glimlach groeit. We hebben elkaar al sinds februari niet gezien, dus ik wil eigenlijk wel weten hoe het met haar gaat, maar ik zwijg. 

Heb ik wel tijd om te ontspannen?
Al na 5 minuten begint mijn hoofd te tollen. Ik ben een week in Zaltbommel en ik wil video’s maken, mijn boek afronden en scripts voor een nieuwe weggever schrijven. Ga ik dat wel redden en heb ik dan wel tijd om te ontspannen?

De massage is heerlijk
“Mijn hoofd tolt” zeg ik. “Dat is altijd zo als ik ontspan. Ik bedenk dan wat ik allemaal moet doen of mijn creativiteit begint te stromen.” Ze knikt en we praten. Ik lig en onderga de behandeling, zacht en verzorgend. De massage is heerlijk. Ik ruik en voel.

Ze krijgt me toch stil
En dan is het klaar. “Ik heb je toch even stil gekregen” zegt ze. Het was mij niet opgevallen, maar inderdaad. Heerlijk ontspannen ga ik terug naar mijn logeerhuis.

Nu kan ik een spurt maken met mijn boek
Er is zoveel ruimte in mijn hoofd om te gaan schrijven. Ik maak een spurt met mijn boek. Helaas woon ik te ver weg om dit hier heel vaak te doen, maar de huidverzorgingsproducten van dokter Hauschka bestel ik bij haar online.

Wanneer zorg jij goed voor jezelf zodat je ontspannen kunt gaan schrijven? Laat het hieronder weten. En wil jij ook een spurt met je boek maken? Bekijk dan mijn video…

2 thoughts on ““Ik krijg je wel stil” zegt ze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: