Iets vaker simpelweg gelukkig zijn

“Toch wou ik dat ik net iets vaker, iets vaker simpelweg gelukkig was.” Herken je de zin? Inderdaad het komt uit de hit Eigen huis van René Froger. Weten dat je niks te klagen hebt, maar dat je toch gewoon vaker het geluk in jezelf wilt voelen.

Voor mij in ieder geval heel herkenbaar. En stiekem werd ik dan best boos op mezelf, want waarom voelde ik het dan niet vaker. Waarom denk ik er niet aan om te genieten van alles wat ik heb? Waarom vergeet ik om blij te zijn in het moment? Waarom voel ik soms dat gemis van binnen? Misschien mankeert er iets aan me, ben ik toch het type die het glas halfleeg ziet, een beetje zwartgallig en negatief. Voel jij het ook? Begrijp je wat ik bedoel?

Stop er mee
STOP! Heuh?!? Ja stop! Ik stop er mee. Deze neerwaartse spiraal ken ik zelf maar al te goed en hij gaat net zo diep als dat ik zelf toelaat. Dus ik stop er mee. Het gevoel van iets vaker gelukkig willen zijn is zo herkenbaar voor veel mensen. Op zich niet zo gek, want onze maatschappij is er zelfs op ingericht. Kijk maar naar alle reclames. Als je dit geurtje koopt, dan komen alle vrouwen op je af en voel je je geweldig. Als je daar een verzekering afsluit, dan ga je tenminste relaxt op vakantie. Als je zo’n geurkaarsje koopt, dan is het thuisgevoel pas echt optimaal. En ga zo maar door. 

Andere keuzes
Als je dat beseft en je daar bewust van bent, dan kun je andere keuzes maken. Niet de nieuwste telefoon, auto, kleding of wat dan ook maakt jou gelukkig. Het is de keuze om het geluk te voelen. Kijk eens om je heen, zie de fijne mensen om je heen, luister naar mooie muziek, geniet van alle kleuren en beelden. Kies ervoor om daar je aandacht op te richten en laat de dankbaarheid door je heen stromen. Elke keer weer, stap voor stap.

Gele ballen
Ik gebruik gele ballen om me daarbij te helpen. Gele ballen zijn voor mij reminders aan die keuze. Bij elke gele bal of cirkel die ik zie, moet ik grinniken en zo is de keuze snel gemaakt. Wil jij ook gebruik maken van de gele ballen en zo geluk, oftewel het gelebalgevoel, vaker ervaren? Kom bij me langs voor een 1-op-1 sessie en ik zorg ervoor dat jij voortaan ook blij wordt als je een gele bal ziet. 

Link: https://www.gelebalgevoel.nl/1-op-1-sessie/

4 thoughts on “Iets vaker simpelweg gelukkig zijn”
  1. Heel herkenbaar, wel willen focussen op geluk, maar toch bezig zijn met minder goede dingen die dat gevoel wegnemen. Mooi om dan gewoon stop tegen jezelf te zeggen, en het om te keren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: