Iedere dag pijn in mijn borst

“Vroeger waren mijn borsten zo mooi, er is nu niets meer van over. Ze hangen, ze doen pijn, ik kan geen leuke beha’s meer vinden die passen, mijn vrouwelijkheid is verdwenen.” Ze zucht eens diep. Er valt een stilte. Ik bekijk het intakeformulier dat ze heeft ingevuld voor haar eerste borstweefselbehandeling. Op aanraden van een vriendin is ze bij me terecht gekomen. Een beetje gespannen zit ze naast me, niet wetende wat ze van de behandeling moet verwachten. 

Iedere dag pijn
In het formulier zie ik het cijfer dat ze geeft voor de waardering van haar borsten. Een 3, dat is laag. Ze heeft een hoog cijfer gegeven voor de vraag over borstgezondheid, waarmee ze de mate van zorgen over haar borsten aangeeft. Iedere dag heeft ze pijn. Als haar kinderen er per ongeluk tegenaan komen, als ze ’s avonds in bed tegen haar man aan wil kruipen en als ze op haar buik wil slapen. Eerlijk gezegd gaat dat helemaal niet meer. 

Onderzoeken in het ziekenhuis
Ze is bij de huisarts geweest en heeft enkele maanden geleden onderzoeken in het ziekenhuis ondergaan, maar de pijn in haar borst is onverklaarbaar en daarmee onschuldig verklaard. 

Ze kijkt me aan en zegt: “Gek hè, dat ik pas aandacht besteed aan mijn borsten op het moment dat ze pijn doen. Nu bedenk ik me dat ik er vroeger veel trotser op en blijer mee mocht zijn, maar toen waren ze er gewoon en gaf ik ze niet of nauwelijks aandacht.”

Ze is niet de enige
Ze is niet de enige. Er zijn vele vrouwen die hun borsten niet opmerken. Ze geven er geen aandacht aan, kijken niet in de spiegel met ontbloot bovenlijf en vermijden aanraking van de eigen borsten zoveel mogelijk. Gedachten die vrouwen over hun borsten hebben, zijn veelal negatief. Ze vinden hun borsten te lelijk, te groot, te klein, te slap, te wit, hebben te grote tepels of een te grote, donkere tepelhof. Op het moment dat de borsten pijn gaan doen, ontstaat meestal de angst voor pijnlijke onderzoeken en ernstige uitslagen met een ongunstig perspectief. 

Direct ontspanning
Eenmaal op de behandeltafel kan ze zich goed ontspannen. Ze gaat met haar volle aandacht naar haar borsten en samen onderzoeken we waar de pijnlijke plekken zich bevinden en benoemt ze wat ze voelt. Ik voer zachte stretches uit op haar borstweefsel en voel vrijwel direct ontspanning ontstaan. De harde, pijnlijk plekken verdwijnen onder mijn handen. Ondertussen vraag ik haar naar mooie, leuke, grappige en prettige belevenissen die ze tot nu toe heeft ervaren met haar borsten. 

Na de behandeling haalt ze opgelucht adem. “Hèhè, dat was prettig.” Ze raakt haar borsten aan en merkt op dat ze nu al een groot verschil ervaart in vergelijking met het gevoel van voor de behandeling. 

Superblij
Een aantal dagen later verschijnt er een Whatsappbericht op mijn telefoon. Hoi Ingrid, ik ben echt superblij. Mijn borsten voelen zo ontspannen aan en doen geen pijn meer. Ik maak gauw een afspraak bij je om nieuwe lingerie te kopen, want ik wil mijn borsten niet langer wegstoppen in een oude, versleten beha

Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Ik ben op mijn beurt superblij dat ik haar heb kunnen helpen met een borstweefselbehandeling. Ze is een van de vele vrouwen voor wie ik mijn opleiding heb gedaan en de praktijkruimte heb gerealiseerd. Voor de vrouw die dagelijks pijn ervaart aan haar borsten en van de huisarts en doctoren te horen krijgt dat er ‘niks aan de hand is’ en ‘je ermee moet leren leven’. 

Preventief
Een borstweefselbehandeling is ook heel geschikt om in te zetten als preventief middel om je borsten gezond te houden. Heb jij geen last van pijnlijke plekken en ongemak, maar wil je wel positieve aandacht en zorg aan je borsten besteden, dan is een behandeling aan te bevelen. 

Heb je vragen over de behandelmethode of wil je een afspraak maken voor een behandeling? Kijk dan op www.love-li-lingerie.nl voor meer informatie en de contactmogelijkheden. 

0 thoughts on “Iedere dag pijn in mijn borst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: