Hoera, ik ben een échte ondernemer

Voor mijn werk als dé kleurrijke schrijfcoach kan ik niet zonder mijn laptop. En een pen en schrijfboekje zijn ook handig. Ik lees manuscripten op mijn laptop en geef feedback. Mijn klanten wonen in heel Nederland en soms in het buitenland. Dus meestal spreek ik ze via Skype of telefonisch. Ik kan overal werken of schrijven.

Aan de keukentafel
Spreek ik ze persoonlijk, dan gaat het vaak om een kennismakingsgesprek en ontmoeten we elkaar in een restaurant of we gaan aan het werk aan mijn keukentafel. En voor mijn trainingen en de bijeenkomsten van dé kleurrijke schrijfgroep huurde ik gewoon een ruimte. Het was prima zo.

Als ik met een VIP-klant start met de begeleiding, beginnen we met 3 á 4 uur live werken aan het boekplan en het schrijfplan. Aan mijn eettafel dus. En we werken met een flip-over. Daar zie ik de boeken ontstaan. Tot de dag dat er een positieve wending kwam in mijn ondernemerschap…

De Ondernemersladder
Bij een nieuwe klant noemde ik een datum en zei ik: ‘Ik mail je nog de locatie.’ 
Het paste niet meer.
Ik zocht en vroeg het anderen. Maar het lukte niet.
En toen hoorde ik van de Ondernemersladder. Ik maakte meteen een afspraak.

De centrale ruimte is kleurrijk met een gele muur. En ik ben meteen welkom. Als creatieve ondernemer en schrijfcoach pas ik hier helemaal. Al snel stap ik in het concept. En ik heb niet alleen een nieuwe trainingsruimte en schrijfplek gevonden, maar ook een eigen kantoor. Een plek waar ik rustig kan werken, klanten kan ontvangen, aan mijn boek kan schrijven en kan sparren met andere ondernemers.

Hét kleurrijke schrijfkantoor
Geen pubers meer die ineens honger hebben tijdens tussenuren of postbodes met pakjes voor buren. Natuurlijk waren er ook voordelen: geen reistijd, even de wasmachine aan tussendoor, gewoon om zes uur ’s morgens starten en mijn dochter begroeten als ze thuiskomst van school. Hoewel ik dan natuurlijk ook vroeg kan starten op mijn kantoor.

Straks is thuis privé en mijn kleurrijke schrijfkantoor mijn werk. Nu ben ik een échte ondernemer.

Wil je mijn nieuwe kantoor zien?
Reserveer dan een boekstrategiegesprek en dan denk ik mee over jouw boek op mijn kleurrijke schrijfkantoor.

P.s. ondernemer ben ik natuurlijk al sinds 2000. Maar nu heb ik ook een kantoor en heb ik me aangesloten bij de Ondernemersladder in Soest. 

14 thoughts on “Hoera, ik ben een échte ondernemer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: