Hoe zorg ik voor mijzelf nu ik uit het veld ben geslagen?

Elke ochtend sta ik vroeg op. Ook nu de praktijk is gesloten vanwege de lockdown. Ik zet een heerlijke bak cappuccino en lees de krant. Vanmorgen lees ik geen krant, er zit een blog te broeien die er maar niet uit wil komen. De poes zit naast mijn blogschrift en kijkt meewarig naar de lege bladzijde. Hij snort om mij gerust te stellen: ‘Komt goed vrouwtje.’ Dat zeggen veel mensen tegenwoordig. Ik houd me er maar aan vast.

Leuke berichten word ik blij van
Even kijk ik op Facebook of er leuke berichten zijn. Daar word ik blij van en ik heb het nodig nu. Een collega therapeute post op ons forum dat een kapper, als de lockdown wordt verlengd, opengaat op 20 januari. Ik voel de stress. Er is een beweging gaande waar de brancheorganisatie, die op dit moment zo hard voor ons knokt, geen grip op heeft. Die kosten wat kost open willen en daardoor de hele branche in diskrediet zouden kunnen brengen. Hoe moeilijk het ook is, ik blijf dicht. Is dit omdat ik gehoorzaam ben, een ‘schaap’ zoals het tegenwoordig wordt genoemd? Of neem ik gewoon mijn verantwoordelijkheid? Ik weet het niet meer en voel me onrustig worden. Ik verlaat het forum…

Eenzaamheid
Ik voel me eenzaam zo zonder praktijk en mijn lieve klanten. Regelmatig ontvang ik een lief kaartje als hart onder de riem. Daar ben ik zo dankbaar voor. Steun van de overheid is er niet. Ik ben blij met de bestellingen die gedaan worden. Van het beetje dat binnenkomt, kunnen de rekeningen niet betaald worden, dus teert de praktijk behoorlijk in. Maar ondanks dat ben ik blij ik dankbaar. Zelfs mijn leverancier waar ik al 30 jaar mee samenwerk, die mijn familie is geworden, laat niets van zich horen.

Ik kan wel janken
Op de televisie zie ik de eerste vaccinaties gezet worden. Plotseling lopen de tranen over mijn wangen. Ik kruip naast mijn man op de bank, anders barst ik in huilen uit. Ik wil dat alles over is! Deze lockdown is emotioneel zwaarder dan de eerste. Nu ben ik uit het veld geslagen en kom tot niks. Ik ben moe, maar kan niet slapen. Ik heb zo veel ideeën, maar mijn hoofd tolt. Verbinding en zichtbaar blijven is het credo, maar ik ben niet verbonden met mijzelf en voel me onzichtbaar.

Focus krijgen
Een lieve blogcollega zegt: “Probeer de komende dagen te focussen op één ding. Dan kan je voelen, luisteren, het idee je eigen maken. Is dit iets voor je, kost het je veel energie en staat dat in verhouding met wat het je oplevert?” Een goede tip. Ik probeer het, maar er gebeurt niets. Het moet blijkbaar even zo zijn. Vandaag ga ik mijn hoofd opfrissen, hopelijk komt er wat ruimte in die overbelaste grijze massa. Binnenkort heb ik een Zoom-afspraak met Joke, van B2Support, om te sparren. Ik ken haar van mijn bloggroep. Zij kan mij helpen te focussen en heeft vast fijne tips voor me.

Zelfzorg is belangrijk
Ook bezoek ik mijn vriendin, op gepaste afstand zonder knuffel. Heerlijk thee en beppen. Ik voel me zo dankbaar dat ik haar kan zien en spreken in het echt. Ze bedankt me voor de heerlijke olie die bij haar laatste bestelling zat. De Moor Lavendel Bodyolie van Dr.Hauschka kan ze wel gebruiken nu ze thuiszit met een burn-out. De Moor beschermt tegen invloeden van buiten, gecombineerd met lavendel voor rust. Een therapeutische olie die je aanbrengt op je bovenarmen richting hart en je borstbeen richting kin.

Mijzelf insmeren met de Moor Lavendel Bodyolie
Of ik het ook wel gebruik, vraagt ze. Ik kijk haar aan en schiet in de lach. Daar heb ik niet aan gedacht. Ik ga me van top tot teen insmeren met aandacht en liefde. Er staat zoveel op de plank dat ingezet kan worden in deze tijd.

 • Rozenolie om je hart te verzachten.
 • Citroen Lemongrassolie tilt je op en verfrist je hoofd.
 • Moor Lavendelolie beschermt en geeft je rust.
 • Berken-Arnicaolie laat je levensenergie stromen.
 • Sleedoornolie laat je vuurtje branden.

Geef aandacht
Dat zelfzorg belangrijk is, heb ik gemerkt, maar zorg voor de ander ook. Een fijne therapeutische olie is goud waard. Geef het als liefde en aandacht voor jezelf of de ander. Dit hebben we nu zeker nodig.

7 thoughts on “Hoe zorg ik voor mijzelf nu ik uit het veld ben geslagen?”
 1. Lieve Margaret, het is zo heftig deze 2e lockdown, niet kunnen doen wat je wilt doen, niet mogen werken om te doen wat je graag doet en waar je goed in bent. En geen inkomsten. Ik snap je helemaal. Heel fijn te lezen dat je je eigen producten nu ook voor jezelf gaat gebruiken! Fijn blog om te lezen, hou je taai en blijf vooral lief voor jezelf. Dikke knuffel!

 2. Lieve wijze vrouw, het is ook zoveel waar je iedere keer weer mee om moet gaan. Iedere keer de veerkracht en vertrouwen houden in wat komen gaat. Zo begrijpelijk het is intens, ik voel je pijn en verdriet en hoop dat je ondanks alles dicht bij jouw unieke zelf blijft en snel je salon weer open mag. Blijf vooral ook schrijven xxx
  Liefs Monique

 3. Lieve Margaret wat een mooi blog heb je geschreven. En wat ontzettend lief dat je mij en. Ijn bedrijf hebt aangehaald.
  Sterkte lieve vrouw. Ik sta achter je!

 4. Lieve Margaret, als eerst dank voor je gedeelde gedachten.. ze inspireren me tot zelfzorg en tweeds komt de vraag wat kunnen we doen met de ruimte die vrij komt door de lock down? Ik probeer daarin te rusten en vertrouwen te hebben dat de leegte zichzelf opvult! Lieve groeten

 5. Lieve Margaret, voor jezelf zorgen is wat je kunt. Daarin ben je een voorbeeld. Veel liefs en blijf in vertrouwen. Dat is een belangrijk erfgoed wat je doorgeeft aan de volgende generatie. Liefs van een andere oma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: