Hoe vaak speel jij?

Na een workshop kreeg ik het volgende bericht in mijn inbox: “Tijdens de workshop komt een grote glimlach om mijn mond. Spelen! Dát is wat ik mis. Onderzoeken en nieuwsgierig zijn naar wat ik ga ontdekken. De workshop heeft geholpen in het veranderen van mijn werkwijze en het aanpassen van mijn aanbod. Happy me!”

Meer spelen
Als volwassenen nemen we het leven vaak zo serieus, of tenminste ik zal niet voor jou spreken, maar voor mij geldt dat zeker. Het ‘moeten’ en ‘doen zoals het hoort’ of nog erger ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ zit er lekker ingebakken. Zo zijn we tenslotte opgevoed. En wat is dat ongelofelijk zonde! Natuurlijk zijn er meer dan genoeg grote en serieuze zaken die de aandacht verdienen. Alleen zijn er daarnaast meer dan genoeg momenten over om te spelen. Huppel, dans of zing als je onderweg bent, maak een gezellig kletspraatje met een ander als je in de rij staat, geef je op voor een workshop bongo spelen of iets anders wat je nog nooit hebt gedaan.

Jezelf aanleren
Lachen, gek doen en simpel een beetje spelen is heerlijk, daar krijg je energie van. In ons dagelijkse bestaan zijn we dat vaak vergeten. Het mooie is dat je het jezelf ook weer kunt aanleren. Leren kun je op verschillende manieren, bijvoorbeeld door te lezen, luisteren, kijken en doen. Geef er daarom bewust aandacht aan, lees grappige teksten, luister naar energieke muziek, kijk hilarische video’s en ga spelen. Doe dingen waar je je blij en uitgelaten door voelt. Als je er mee aan de slag gaat, wordt het steeds makkelijker en voel je steeds vaker je eigen vrolijke energie. 

Meer keuzes
In mijn workshops combineer ik het stuk bewustwording met verschillende spellen. Het plan is om veel te lachen, positiviteit te voelen en elkaar te stimuleren. Ik laat niemand op zijn hoofd staan of hele gekke dingen doen, maar het is zeker wel een beetje anders dan anders. Het leert je dat we veel meer keuzes kunnen maken dan je denkt en daar gaan we samen mee aan de slag, door te spelen. Wonder boven wonder gooi ik daarbij zoveel mogelijk gele ballen in het spel om het te verankeren in je systeem.

Op kantoor
Juist op kantoor zijn we met z’n allen ongelofelijk serieus en ook daar mag, wat mij betreft, naast het werk vaker gespeeld worden. Vandaar dat ik een workshop aanbied voor bedrijven. En ik kom graag bij jou op kantoor langs! Kijk hier voor meer informatie.

0 thoughts on “Hoe vaak speel jij?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: