Hoe kom ik erachter dat ik één van een meerling ben?

Hans komt bij me in de praktijk. Hij heeft via systemisch werk gehoord dat hij een tweelinghelft heeft verloren. Zelf heeft hij hier geen gevoel bij. Hans komt bij mij om dit nader te onderzoeken. We gaan samen aan de slag. Ik vraag Hans waar hij hobbels ervaart in zijn leven. Niet alles gaat zoals hij het graag zou willen. Met name in zijn relatie mist hij diepgang. Hij heeft diverse relaties achter de rug. Iedere keer weer blijkt hij andere verwachtingen of verlangens te hebben dan zijn partner hem kan geven.

Het helper syndroom
Hans is een hoog gevoelige man die graag anderen wil helpen. Hij zegt letterlijk: “wanneer de ander zich goed voelt dan voel ik me ook goed.” Vervolgens wordt hij eigenlijk heel moe van zijn eigen gedrag, het constant willen helpen van de ander. Hij cijfert zichzelf weg. Op mijn vraag wat hem dit oplevert, kijkt hij mij een beetje vreemd aan. Ik nodig hem uit om eens te voelen wat er gebeurt in zo’n situatie. Uiteindelijk wordt hij er zich bewust van dat hij bang is dat ze bij hem weggaat.

Zijn lichaam gaat zich herinneren
Tijdens deze sessie geef ik Hans een visualisatie waarin ik hem weer terugbreng in de periode rondom de zwangerschap waaruit hij is ontstaan. Hij laat zich meevoeren terug in de tijd en zijn lichaam gaat zich herinneren. Hij krult zich helemaal op en maakt zich klein. Ik vraag wat er gebeurt. Hans geeft aan dat hij in een kleine donkere ruimte is. Op mijn vraag of het er altijd donker is geweest, zegt hij duidelijk nee. Ik laat hem contact maken met de periode voor het donker werd. Dan komt er ontspanning in zijn lijf, een glimlach op zijn lippen en hij wordt zich bewust van een andere energie waarmee hij als het ware versmolten is. Op het moment dat de energie verandert, wordt het koud en raakt hij in paniek, hij is de verbinding kwijt.

Hoe het onderbewustzijn via het lichaamsbewustzijn spreekt
Wanneer we de visualisatie hebben afgerond, is Hans onder de indruk van zijn eigen lichamelijke en emotionele reactie. Ik geef hem rustig de tijd om dit gevoel weer te laten zakken. Dan kijkt hij op en zegt: “Ik verzin dit ter plekke, dit kan toch niet waar zijn?” Ik leg hem uit hoe het onderbewustzijn via zijn lichaamsbewustzijn spreekt.

Toegepaste Kinesiologie
Ik stel Hans voor om via de toegepaste Kinesiologie (spiertesten) nogmaals het onderbewustzijn te laten spreken. Door middel van spiertesten die sterk (waar) of zwak (onwaar) reageren op mijn vraag komen we er achter dat Hans wel degelijk een alleen geboren meerling is. Na dit uitgebreid besproken te hebben, leggen we voor nu de focus op de verlangens van Hans zelf.

Wat wil je veranderen?
Ik vraag aan Hans wat hij wil veranderen in zijn leven. Hij begint een aantal dingen op te noemen:

 • Leven zonder angst
 • Grenzen stellen en die ook durven uiten
 • Echte verbindingen aangaan
 • Niet meer alles alleen oplossen, maar hulp vragen
 • Me niet langer schuldig voelen wanneer ik iets anders wil
 • Niet meer steeds in de verzorgende rol stappen

Bachbloesem remedies
De natuur is voor mij altijd een belangrijke inspiratiebron. Met name de geneeskrachtige werking die ervan uitgaat. Bachbloesem remedies zijn veilig om te gebruiken zonder bijwerkingen. Er zijn 38 verschillende remedies van plantextracten die positief inwerken op emoties. Negatieve emoties worden niet onderdrukt, maar omgebogen naar het positieve. In het verwerkingsproces van mens en dier hebben ze al heel wat ondersteunend werk gedaan in mijn praktijk. Ook voor Hans maak ik een persoonlijke remedie, afgestemd op zijn energie. Deze krijgt hij mee naar huis als extra ondersteuning.

Bevrijding van belemmerende patronen
Alles begint met bewustwording. Wat doe je vervolgens met deze ervaring? Wanneer je net als Hans daadwerkelijk dingen wil veranderen, vraagt dit nog een volgende stap. Het daadwerkelijk voelen van het effect wat dit stuk op je leven heeft gehad, tot nu toe. Wanneer je van binnenuit kunt gaan voelen dat je een AT (alleen geboren tweeling) bent dan kun je een stap dieper zetten en jezelf bevrijden van belemmerende patronen.

Je lichaam heeft een geheugen, alle ervaringen zijn erin opgeslagen, bewust of onbewust. Juist het ‘wakker’ maken van dit geheugen zorgt ervoor dat je de vastgezette energie en de daarbij behorende overtuigingen los kunt laten.

Ervaringsdeskundige
Zelf ben ik er ook één van een meerling. Hier ben ik achter gekomen tijdens mijn opleiding 20 jaar geleden. Ik had het heel diep weggestopt, wilde dit eigenlijk nooit meer voelen. Nu weet ik wat het mij allemaal heeft opgeleverd en wat ik ervan geleerd heb. De weg van bewustwording naar acceptatie was niet makkelijk, maar het heeft me heel veel gebracht.

Wil je er ook achterkomen of je er één van een meerling bent?
Neem dan rustig contact met me op, ik help je graag. Dagelijks begeleid ik mensen om de mooiste versie van zichzelf te worden en te blijven. Juist de combinatie van de vele mogelijkheden (ook systemisch werk) zorgt ervoor dat je begeleiding op maat kunt krijgen. Zowel kinderen als volwassenen en dieren vinden de weg naar mijn praktijk.

3 thoughts on “Hoe kom ik erachter dat ik één van een meerling ben?”
  1. Fijn dat je het gelezen hebt. Dank je wel voor je reactie. Ik voel me ook dankbaar dat ik dit kan doen.

   Vanuit eigen ervaringen weet ik hoeveel impact dit kan hebben. Liefs, Anna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: