Hoe je taaie stukken lichter kunt maken

Ik houd van lekker praktisch, het leven van alledag als spiegel, als veranderingsmodel en altijd aanwezig als cheerleader of supporter als jij bereid bent de verantwoording te nemen voor je proces. Het werk doen dat nodig is voor een gewenst leven. Je oude overtuigingen en gewoontes verruilen voor nieuwe helpende manieren. Kleurpsychologie is een manier die je hierbij helpt.

Change your colours change your live 
Houd je van rood, dan ben je actief en een doener. Je bent degene die van alles onderneemt en misschien wel ondernemer bent. Je bent niet bang om je nek uit te steken.

Wat nu als jij boordevol goede ideeën zit, maar er komt niets uit je handen, terwijl je wel graag voor jezelf wilt beginnen? Wedden dat je niets met rood hebt? Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar wist je dat je door je te verdiepen in deze analyse, jee vaak op een punt uitkomt dat het in je verleden ergens is misgegaan m.b.t. rood? En dat jij onbewust hebt gedacht: die komt er niet meer in! Misschien was je beweeglijk in de klas en stond er op je rapport dat jouw onrust je niet ver zou brengen in het leven.

Wat nou als je dat inziet en je verhaal kunt herschrijven? Dat het verhaal van toen niet het nu is? Dat je onrust je energie is die kunt omzetten. Is dat niet geweldig? 
 
De negen stappen van de Colour Comfort  methode 
In de Colour Comfort methode gaan we uit van de negen stappen waar we gebruik maken met onze kleding, als een spiegel. Wat er in je kast hangt, of misschien nog beter: wat er niet hangt. De kleding die je bijna altijd draagt en waarbij je niet kunt wachten tot het uit de wasmachine komt of de kleur kleding die je maar af en toe draagt. 

In één sessie leer ik je over deze methode, zodat je inzicht krijgt in je gedrag en jezelf als het ware leert lezen aan de hand van je kleurvoorkeuren en kleurafkeuren uit het verleden en heden.  En wat je kunt veranderen in die kleurkeuzes naar een gewenste toekomst. Met de volgende negen punten wordt dit zichtbaar gemaakt. 

 1. We kijken naar de betekenis van de kleuren die je nooit eerder hebt gedragen. Ze geven inzicht in je conditionering en opvoeding. 
 2. We kijken waarom je gestopt bent met een bepaalde kleur dragen in een bepaalde periode in je leven of na een gebeurtenis en wat voor impact dat nu nog heeft.
 3. Ik vertel je over de betekenis van de kleuren waar je mee gestart bent in een bepaalde periode in je leven en wat de betrekking is met de gebeurtenissen in die periode. 
 4. Ik leer je over de overeenkomsten van de kleuren die je regelmatig draagt en jouw persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen.
 5. Ik vertel je over wat je uitdraagt als je een bepaalde kleur vaker dan gemiddeld draagt en wat voor informatie dit geeft tot je valkuilen en overlevingsstrategieën. 
 6. Je ontvangt kleuradvies over het toevoegen van de ontbrekende kleuren in je leven, waar ze voor staan en wat ze specifiek kunnen betekenen voor jouw persoonlijke groeiproces en je gewenste leven. 
 7. We kijken naar wat het voor jou kan beteken als je bepaalde kleuren vermindert die je overdoseert en daardoor meer balans en innerlijke rust ervaart. 
 8. Je krijgt inzicht op waar je de kleuren draagt omdat ook daar betekenis in aanwezig is en je kan helpen met wat je uitstraalt en uitdraagt.
 9. En inzicht en informatie wat de kleuren voor je betekenen waar je verandering in wilt in leven. 

Antwoorden op vragen van deep down via kleurcoaching
Met deze negen stappen komen er antwoorden op vragen zoals: 

 • Welke kleur helpt mij om schaamteloos gelukkig te zijn?
 • Welke kleur brengt mij support bij innerlijke rust?
 • Welke kleur helpt mij te ontdekken waar mijn verborgen talenten liggen?

Jouw leven als een reis, een fase, een expeditie 
Als een coachee bij me komt voor een expeditie (het coachingstraject van Bloei!) dan starten we het veranderingstraject met een doorbraaksessie. In zo’n sessie gaan we terug via de kledingkeuze van vandaag en het afgelopen jaar langs de tijdlijn van je verleden en de kleuren waar je op enig moment in je leven mee bent gestopt of bent gestart naar de oorsprong van je bestaan. Welke kleuren heb je nog nooit gedragen of welke kleuren (of waar ze voor staan) zijn nog niet tot ontwikkeling gekomen met betrekking tot datgene wat je graag in de wereld wilt zetten? Je snapt dat dit is een ontzettende verdiepende en verfijnde manier is om je te helpen en te helen. 

Taaie stukken lichter maken?
Is het jouw tijd voor een expeditie naar de volgende fase in je leven? Taaie stukken lichter maken? Bij Bloei ben je aan het goede adres. Check HIER  in voor een kennismakingsgesprek. Ik kijk naar je uit. 

0 thoughts on “Hoe je taaie stukken lichter kunt maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: