Hoe je je doel omzet in een concreet plan

Als je nieuwe plannen hebt, maar ze alleen in je hoofd ‘bewaart’, dan weet je vooraf bijna wel zeker dat ze geen kans van slagen hebben. Omdat je geen overzicht en dus geen focus hebt. En daardoor van alles doet, maar er concreet weinig gebeurt…

Ondernemen is soms best spannend of eng; prima, dat mag. Je mag best een beetje zenuwachtig zijn of er zelfs misschien een nacht slecht van slapen. Het is namelijk helemaal niet erg als je het gevoel hebt dat je buiten je comfort zone moet stappen. Dat nodigt je uit om op zoek te gaan naar manieren die voor jou goed of beter werken.

Heb lef en moed
Ondernemen gaat niet vanzelf. Laat je er niet door weerhouden, zet de volgende stap. Wat je ook kiest: kies bewust. En voel iedere dag opnieuw of het nog klopt wat je doet. Blijf dus nieuwsgierig naar hoe ondernemen nóg moeitelozer kan.

Als je ‘het’ even kwijt lijkt te zijn
Iedere ondernemer kent wel die momenten dat alles opeens even niet meer lijkt te lukken. Dat je je draai niet kunt vinden. De inspiratie kwijt lijkt te zijn. Er niets uit je handen komt. 

Als je zo’n moment hebt, lees dan het artikel dat ik er eerder over schreef of stel onderstaande vragen. Die helpen je om de draad weer op te pakken en aan de slag te gaan met jouw nieuwe of aangepaste plan. 

Plan een uurtje tijd in je agenda, pak pen en papier en geef antwoord op onderstaande vragen:

 • Waar ben je (zakelijk en/of privé) trots op?
 • Waar word je blij van?
 • Waar ben jij mee bezig?
 • Wat heb jij met de wereld te delen?
 • Wanneer kunnen wij jou live bezig zien?
 • Op welke manier laat jij je het liefst aan de wereld zien?

Het blijft regelmatig een uitdaging om ondernemer te zijn. Omdat je vandaag niet weet hoe morgen eruitziet. Omdat je vanuit je hart ‘jouw ding’ doet en je daardoor laat leiden. Van daaruit keuzes maakt. Iedere dag opnieuw.

Het hoeft niet perfect
Laat je daardoor niet weerhouden om te doen wat je te doen hebt. Ook al gaat dat niet altijd in één keer goed of krijg je morgen pas inzicht over wat je vandaag deed en misschien beter anders kan doen. Zodat je jezelf de ruimte geeft om als persoon en met je bedrijf te groeien.

Dit is wat je helpt om je doel om te zetten in een concreet planwaardoor moeiteloos ondernemen ook voor jou mogelijk is:

 • Omring je met mensen die je inspireren en ondersteunen.
 • Zorg dat je back office (= agenda, mailbox, actielijst, gebruikte technieken en tools) in orde is: dat is je basis.
 • Dingen die je als ‘gedoe’ ervaart, die je (te) veel tijd en/of energie kosten, besteed je uit.
 • Begin ‘gewoon’ (bijvoorbeeld met het aanbieden van een nieuw aanbod) en leer onderweg. Het hoeft niet perfect.
 • Schrijf je hoofd leeg. Daardoor krijg je helder wat zich binnenin jou afspeelt.
 • Vraag hulp als je er in je eentje niet uitkomt en boek een gratis (!) Inzichtsessie. Dan kijk ik even met je mee en krijg je gelijk al wat tips waar je zelf mee aan de slag kunt.
0 thoughts on “Hoe je je doel omzet in een concreet plan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: