Hoe je in 2020 eindelijk kunt stoppen met die belemmeringen

Het is 2020, een jaar waarin je kunt manifesteren als je oude belemmerende overtuigingen durft los te laten. Maar ingesleten patronen zijn moeilijk te kraken. Belemmerende overtuigingen spelen een grote rol bij het niet doorzetten van je goede voornemens. ‘Ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik ben te lelijk, te langzaam, te dom…’ Wanneer je je diepste overtuiging weet, heb je de sleutel tot verandering binnen handbereik. Bewustzijn is nodig om te kunnen veranderen.

Kindertijd
Als kind krijgen we veel verwijten naar ons hoofd geslingerd: ‘je doet het niet goed, je kunt het niet, hier ben je veel te jong voor.’ Dit stoppen we keurig weg wanneer we ouder worden. Dat deze onbewuste negatieve denkpatronen nog steeds invloed op ons hebben, weten we niet. We laten de meningen van anderen vaak zwaar wegen in ons leven. 

De plasticiteit van het brein
Uit onderzoek blijkt dat onze hersenen reageren op onze gedachten. Wanneer we vaak negatieve gedachten hebben, is de rechter frontaal kwab sterk ontwikkeld. Zijn we positief en optimistisch, dan is de linkerkant groter en sterker ontwikkeld. We noemen dat ook wel de plasticiteit van het brein.

Positieve mensen om je heen
Het is heel belangrijk dat je je omringt met mensen die positief in het leven staan en je motiveren om dit ook te doen. Je kunt je laten aansteken door hun positieve energie. Wanneer er mensen zijn die in je geloven, die overtuigd zijn van je kracht en die je talent zien, dan komt dit heel diep bij je binnen. Je pikt hun gedachten en gevoelens feilloos op.

Helaas omringen we ons vaak met mensen die ons afremmen in onze ontwikkeling. ‘Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje.’ We kennen deze uitspraken en voor je het weet ga je ze nog geloven ook.

Jouw gedachten zijn toverkrachten
Alles is energie: de materie om ons heen, de mensen, de dieren, de natuur, gedachten. Energie kun je sturen; als je jezelf richt op positiviteit  heeft dit meteen effect op je.  Wanneer je naar een dier kijkt, en je stuurt hem positieve liefdevolle gedachten, zal het hier op reageren. Er ontstaat een interactie, een energie-uitwisseling. Dit werkt ook in het negatieve. Je hebt een keuze; gebruik jij de kracht van je gedachten in je voordeel of nadeel?

Wees oprecht
Kinderen voelen meteen of je oprecht bent, of datgene wat je zegt klopt. Het is zo belangrijk om oprecht te zijn en geen slecht geleerd kunstje van je leven te maken. Het maakt je niet gelukkig en het manifesteren komt niet op gang. Hier heb je het geloof in jezelf voor nodig. Het vertrouwen dat het klopt, luisteren en ingaan op de signalen om je heen. Dit kun je alleen maar wanneer je jezelf kunt voelen. Als je in het eeuwige denken blijft hangen, beperk je jezelf enorm. De kracht zit in je hart, versterkt door gedachten van positieve aard. 

Hoe kom je van die belemmerende overtuigingen af?
Wanneer je je belemmerende overtuigingen uit je systeem haalt, komt er ruimte voor iets nieuws. Je kunt dit doen door positieve affirmaties op te schrijven. Door een moodboard te maken zoals jij je mooiste leven zou willen hebben. Wat wil je verwezenlijken, wat is je doel? Maak het niet klein, dit is nergens voor nodig. De kracht van de herhaling is sterk, dus zorg ervoor dat het moodboard of je affirmatie zichtbaar is, dat je hier iedere dag even naar kijkt. Datgene wat je aandacht geeft groeit. Zo verdwijnen belemmeringen die verbonden zijn met negatieve gedachtepatronen. 

Wisselwerking tussen lichaam en geest
Je lichaam reageert, een gedachte roept in je lichaam een gecompliceerd samenspel op van spieren, pezen, gewrichten en organen. Door gedachtenkracht kun je het zelfhelende vermogen van je lichaam aansturen. Je kunt de weg naar een gezonde geest en een gezond lichaam inslaan. Je kunt de helende energie sturen naar die delen in je lichaam die het nodig hebben. En als je er bewust van bent dat dit werkt, kun je ook energie sturen naar je omgeving. Alles is immers met elkaar verbonden nu je weet dat alles uit energie bestaat. Als je iemand liefdevolle gedachten toezendt, of helende energie stuurt, komt dit aan. Hier heb je geen vervoersbedrijf voor nodig.

Hartenergie
In mijn dromen maak ik heel makkelijk contact met mensen waar ik mee verbonden ben. Wanneer ze zich aandienen, voel ik wat er nodig is op dat moment. Dan stuur ik ze deze energie. Het is een kwestie van afstemmen, niet teveel nadenken en het volgen van je hartenergie. Je bent veel meer dan je fysieke lichaam. Je bent aangesloten op een heel mooi netwerk van mogelijkheden. Onmogelijkheden creëer je zelf. 

Heb je moeite om je belemmerende overtuigingen los te laten? Neem dan contact met me op. Ik help je graag. Door middel van een zeer doeltreffende techniek verdwijnen de overtuigingen uit je systeem. Zo kun je worden wie je wilt zijn.

4 thoughts on “Hoe je in 2020 eindelijk kunt stoppen met die belemmeringen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: