Hoe dichter bij jouw kern, hoe beter het voor jou is

Na regen komt zonneschijn, een spreekwoord wat zoveel meer kan betekenen dan de berichtgeving van het weer. Nou was het hier in Málaga de afgelopen dagen voornamelijk bewolkt, echt ook een heel stuk kouder. In de aanloop naar de volle maan maakten de storm en regen het tot een onstuimige mix. Zo besefte ik, meer dan anders, dat hoe ernstig de situatie ook kan zijn, het gaat voorbij.

Invloed van buiten
Voor een enorme zonaanbidster zoals ik heeft het weer invloed op hoe ik mij voel. Zo kan iets van buitenaf, waar ik totaal geen controle over heb, ervoor zorgen dat ik mij van binnen dus somberder voel.

Natuurlijk ben ik benieuwd hoe dat voor jou is. Dit is een voorbeeld over het weer, maar hoe is dat in jouw relatie of op je werk? Stel, je bent vandaag opgewekt, met focus ben je wat eerder gestart zodat je de deadline van je opdracht kan halen. Jouw collega komt binnen en heeft een totaal andere energie bij zich; wat nors groet zij je en start met een sterke bak koffie om wakker te worden.

Naarmate de dag vordert, blijft zij kortaf en uit zij zich ook tijdens de briefing negatief over de behaalde resultaten. Je bent blij als je werkdag voorbij is en komt vermoeid thuis. Je hebt weinig zin om nog uitgebreid te koken en kiest voor een makkelijke maaltijd.

Deze situatie die ik hier schets, kan zo veel inzicht in jouw karakter en persoonlijkheid geven, dit gebeurt vaak onbewust. Jouw opvoeding en geconditioneerd gedrag kunnen onbewust ervoor zorgen dat jij steeds in bepaalde situaties een energielek ervaart. Je neemt meer verantwoordelijkheid en komt niet meer toe aan je persoonlijke hartsverlangen.

Balans en zelfontwikkeling
Zo heeft alles een reden en een resultaat. Alles draait om balans en zelfontwikkeling, want hoe meer jij weet wat voor jou belangrijk is, of hoe dichter jij bij je kern kan blijven, hoe beter het voor je is. Met kleurkennis krijg je meer inzicht waarom je bent zoals je bent en ontdek je hoe je ook kan veranderen, door andere kleuren weer toe te voegen verandert er zo veel meer, voor jou persoonlijk en je omgeving.

Doordat ook ik in mijn kleurkeuzes veranderingen heb doorgevoerd, ben ik bewuster gaan leven, gaan kiezen. Met diverse moodboards volgde ik een nieuwe route waarbij de psychologie van kleur mij steeds blijft ontwikkelen. Zo pas ik de kennis toe om anderen te coachen.

Nieuwe coaching tool
Ik maakte bijvoorbeeld voor het eerst kennis met Human Design in juli 2020; mijn vriendin uit Dubai gaf mij een chart reading, compleet met alle informatie. Het gaf veel inzicht in wie ik ben, hoe ik besluiten neem, waar mijn talenten liggen en wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn. Ik leerde mijzelf beter te begrijpen, hoe of wat ik aanleerde of wat van nature al in mij aanwezig is. Het is een persoonlijke blauwdruk, een belangrijke tool om mijn leven zo te leven zodat het past bij mijn authentieke zelf.

Energiecentra en interne raadgevers
De uitgebreide gegevens van energiecentra’s, poorten en planeten hadden meteen mijn interesse. Door de datum en de precieze tijd van geboorte en -plaats ontstaat er een overzicht, met bijbehorende uiteenzetting. Het is een heel uitgebreid en complex systeem waarmee ik de uitleg van verschillende energietypes en de interne raadgever (de authority) heel passend vindt bij kleurcoaching, omdat je daar je zelfkennis mee kan vergroten en toepassen.

De centra’s, gekleurd of juist niet gekleurd, deden mij ook aan de chakrakleuren denken. Echter, de complete inhoud is zo persoonlijk en spot on dat je meteen herkenning hebt op waar je in het leven tot nu toe tegenaan bent gelopen.

Zelfinzicht en studie
Zelf was ik nogal perplex dat ik door mijn emotionele authority beter geen besluiten kan nemen in het moment. Groot of klein, een nachtje (of meerdere) erover slapen is beter. Wachten tot de golfbeweging over is, totdat ik de kalmte weer ervaar, dán kan ik een weloverwogen besluit nemen.

Wat een herkenning en zo ontzettend verrijkend om toe te passen. Je begrijpt dat het een uitgebreide studie is die mijn aandacht heeft en waarbij ik in het nieuwe jaar het officiële semester mag volgen.

Verandering start bij jezelf
Met kleur verander je eerst voor jezelf, met als gevolg dat je omgeving mee verandert. Ben je toe aan verandering en wil je ook meer bewustwording, jezelf verdiepen in waarom je bent zoals je bent? Geef je op voor een kleurconsult, dat kan via een mail naar kompasinkleur@gmail.com.

Vrouwen Village Verwenweekend
Wil jij je liever meteen onderdompelen in warmte, kleurkennis, verbinding en pure verwennerij? Geef je dan op voor het Vrouwen Village Verwenweekend van 28-30 januari. Tot december heb je nog kans op de earlybird schatkaart.

2 thoughts on “Hoe dichter bij jouw kern, hoe beter het voor jou is”
  1. Mooi Monique, er zijn zoveel mooie en fijne manieren om echt tot jezelf te komen. Want ik ben het zo met je eens, de enige echte weg is die van de bewustzijnsontwikkeling. En elke manier en methodiek geeft weer zoveel toegevoegde waarde. We blijven leren. Heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: