Hoe creëer je elke dag een gouden randje?

Stel je eens voor dat je in het ochtendgloren zit met de prille zonnestralen op je gezicht. Het is nog heel vroeg, je huisgenoten slapen en terwijl je je zijden kimono dichter trekt, sluit je je ogen. De loomheid van de slaap helpt je te ontspannen en zo glijd je in je meditatie. Je nek zacht en je gedachten steeds vaker kalm. Elke dag een beetje rustiger. Elke dag ruil je meer haastig gevoel in voor ontwaken in een tempo dat bij je past. De innerlijke beelden maken je blij zo aan de rand van het woud en de dag. De zon voor je, je gouden notebook naast je en het leven achter je.

Je lacht omdat je trots bent op de verschuiving die er gaande is. Je hebt de afslag genomen naar leven met een gouden randje. En de magie van je glimlach speelt om je mondhoeken.

Kun je het voelen? 
Die warmte en de energie? Misschien zelfs vrij en een beetje ondeugend? Ik noem het heel graag onbevangen. Niet meer gevangen gevoelens, maar vrijer.

De reden waarom ik dit met je deel
Ik vertel je dit omdat er de afgelopen tijd iets bijzonders aan de hand is in de praktijk van Bloei! Ik geef doorbraaksessies waarbij we blokkades, belemmerende overtuigingen, en andere zaken die je verlangen naar lichter leven in de weg staan, boven tafel halen. We kijken naar je verleden en je heden en hoe we daar verandering in kunnen aanbrengen, zodat je de afslag kunt nemen naar anders. Uiteraard maken we ook gebruik van je kleurkeuzes en zo maken we je verhaal zichtbaar. En wat me nu zo verbaast, is dat het steeds hetzelfde onderwerp is. Exact dezelfde vraag: Welke kleur helpt mij bij innerlijke vrijheid?

En dit valt me ook op
Ze vertellen me steeds hetzelfde bij hun vraag. “Ik wil zo graag voorbij mijn eigen belemmerende overtuigingen, voorbij mijn oude patronen en eigenlijk voorbij mezelf in de weg blijven staan. Niet meer ’s nachts draaien en wegzinken in het donker in plaats van in het matras. Niet meer tobben en de verkeerde kant op fantaseren, maar kiezen voor lichter, zelfs in de nacht. Zelfs als het me nooit helemaal loslaat, voelen dat ik mezelf kan sturen. Mezelf meer voeden met dat wat me dient. Grip, want zelfs in het leven waar ik in principe vrij ben, voel ik dat niet.”

Prachtig thema
Ik ken het zo goed. Weet wat deze vrouwen voelen en jij misschien ook. En hoe fijn is het dan onderweg te zijn naar regie? Het schrijven of herschrijven van je eigen levensverhaal. Het heeft me jaren gekost, maar ook mijn leven van nu gegeven.

Van helpen naar helen
De kleuren die zich laten zien zijn verrassend en helpend. Helpend voor nu, helend voor straks. Het gaat niet van de een op de andere dag. Ik geloof ook niet in ‘tjakka’-dagen, wel in onderzoek, inzicht en betekenis geven. In het besef van elke dag een beetje beter en de kracht van kleur en zelfgemaakte rituelen. Zorgvuldig en heel persoonlijk samengesteld.

Samen maken we het voller
Ik doe dat graag samen. We verwerken het thema en de kleuren uit de doorbraaksessie in iets moois. En ik vraag door over haar leven van alledag, zodat zij nog beter vorm kan geven aan het ritueel en haar leven dat voor haar ligt. Passend, zo helemaal op maat.

Haar goud, dat zich nu weer mag laten zien als haar wijsheid, haar kracht en haar helend vermogen, is weer voelbaar voor haarzelf en zichtbaar voor de ander. Het zat vast en verstopt onder het oordeel van ‘doe maar gewoon dat is gek genoeg’. Over klatergoud. Nee, het nare gevoel van gekkie van vroeger is de magiër van vandaag.

Van helpende naar helende kleuren
Het kan een hele reis zijn om je eigen goud te vinden. Je hebt werk te doen. 
En jij kunt kiezen of het met liefde, glans en aandacht mag. Met elke dag een moment, een ritueel. Als dat mag, en je bent bereid het werk te doen – ook al is het (je) levenswerk – kies dan voor van helpende naar helende kleuren.

Een gouden zijden kimono
Net als zij daar voor haar huisje in de zon. Bewust en zorgvuldig gekozen voor een gouden zijden kimono, een affirmatie met goud geschreven in woorden die haar helpen. Een windlicht aan de wand om dat wat niet dient mee te geven aan het licht, zodat het donker niet meer hoeft te vechten. 

Elke ochtend 15 minuten, elke ochtend verder van de nacht, elke dag minder donker dan de nacht, elke dag een gouden randje. 

En nu jij!
Waar gaat jouw innerlijke reis naar toe? Check vandaag hier in, zodat morgen er al anders uitziet. Met een persoonlijk gouden randje.

0 thoughts on “Hoe creëer je elke dag een gouden randje?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: