Het water staat ons aan de lippen

In mijn woonplaats aan de Waal staat het water hoog. Tot aan de dijk. Een machtig gezicht zo’n plas water dat tot de overkant reikt. Ondanks dat ik hier al vijfendertig jaar woon, dwingt het mijn respect af. Langs de kant verzamelen zich takjes, blaadjes, grassen en troep. Het drijft in een ogenschijnlijk onschuldige laag op het water. Maar pas op, o zo gevaarlijk. Het lijkt niet te bewegen, maar kruipt grassprietje voor grassprietje omhoog. Het water kan je verrassen, koeien en paarden kunnen verdrinken. En het kan zomaar gebeuren dat je met je schoenen er doorheen moet waden om weg te komen.

Het water staat de ondernemers tot aan de lippen
De rivier met zijn hoge waterstand symboliseert de kleine ondernemers in de regio. Bij ons staat het water tot aan de lippen. Het gevecht tegen de stroom in om door te zetten, ondanks gevaar voor hun gezondheid. Het lijkt een uitzichtloze strijd om boven water te blijven. We zien de overkant, maar hoe komen we er. We zien de brug en hopen op verbinding met onze klanten.

Dr. Hauschka Salie Bad
Na mijn avontuur aan het water – waar ik natte voeten aan overhield – heb ik direct een warm voetenbad met Dr. Hauschka Salie Bad gemaakt. Het warme water brengt rust, verwarmt niet alleen mijn voeten, maar ook mijn lijf, mijn ziel. Dat heb ik, eigenlijk wij allemaal, hard nodig in deze tijd.

Een zoen in de brievenbus
Warmte staat gelijk aan liefde. Liefde kunnen we in grote hoeveelheden gebruiken. Een lief woord, een kaartje, een doosje chocolaatjes. Dan kunnen we even met de stroom mee, loslaten en genieten. Het is bijna Valentijnsdag. Dit jaar lijkt het een meerwaarde te hebben. Even de ander extra laten weten dat je aan hem of haar denkt. De ander een glimlach op het gezicht brengen of misschien wel een traantje. Stuur een zoen in de brievenbus.

Ik zou je wel willen zoenen
Deze actie loopt al weken in mijn praktijk. Dertig zoenen zijn al op de post gegaan. Een mooi doosje (nog vijf op voorraad) of een mooie envelop met kaart (nieuwe serie) met daarin de Dr. Hauschka lippenverzorgingsstift. Een neutrale verzorging zonder kleur. Op basis van zuivere bijenwas, sheaboter, rozenwas en nog veel meer oliën en wassen. Houd je lippen zacht en soepel, beschermt tegen de winterkou. 

Een zachte zoen voor lieve lippen
Een mooier cadeautje kunnen we elkaar niet geven nu. Doe je mee? Stuur me even een appje om jouw boodschap door te geven voor een lieverd: 06 41 75 75 86. Ik zorg dat je kus op de bus gaat. En volg me op Facebook om al deze leuke acties in de gaten te houden.

Water brengt rust
Straks ga ik weer bij de Waal kijken. Het water brengt rust en de wandeling zal me goed doen. Buiten waar de ganzen in grote V’s over de Waal en de Bommelerwaard vliegen. Gakkend naar elkaar en misschien naar mij. In de verte de brug en het kerkje van Haaften. Wat is het hier fijn.

2 thoughts on “Het water staat ons aan de lippen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: