Het nut van stampen met je voeten

Wanneer ik als kind niet mijn zin kreeg van mijn moeder, dan stond ik stampvoetend naast haar. Als ik daar nu aan terugdenk, stampte ik met mijn voeten om energie en kracht op te bouwen om mijn moeder op deze manier te imponeren, zodat ze van mening zou veranderen. Helaas lukte dit bijna nooit, mijn moeder hield voet bij stuk. Vaak gaat boosheid gepaard met stampvoeten bij kleine kinderen. Toch is het heel goed om als volwassene ook regelmatig te stampen. Het heeft een doel, een reden.

Stampen gebruiken om verschillende redenen
Ik vind het nog steeds heerlijk om met mijn voeten te stampen op de grond. 
Nu doe ik dat bewust. Ik gebruik het op verschillende manieren:

  • Als ik boos ben geweest en ik merk dat de boosheid nog in mijn lijf zit, dan stamp ik de boosheid eruit als ik alleen ben. Het is heel fijn om dit buiten te doen in de natuur. Al stampend lopend laat ik de honden uit. Zij scharrelen heerlijk rond en ik stamp mijn boosheid eruit, vaak met een mantra in mijn hoofd die nog extra energie eraan geeft. Na afloop is de boosheid dan volledig uit mijn lijf.
  • Als ik heel erg in mijn hoofd zit, gebruik ik het stampen op de grond om weer te landen op de aarde. Ik voel mijn lijf dan weer. Ik zak dan met mijn adem naar beneden en geef vooral het gebied van het eerste chakra energie. 
  • Tijdens een transdans merk ik, als er muziek wordt opgezet met veel trommels, dat ik ook heel erg stampend dans. Hier kan ik enorm van genieten, ik voel dan een heerlijke aardse energie door mijn lijf stromen. Ik voel me stevig op de aarde staan, ik ben dan als het ware niet weg te blazen. Het is voor mij een stevige basisenergie.
  • Het stampen op de grond kan ook dienen als ik tijdens een familieopstelling in de energie van een ander heb gezeten, dat ik deze energie al stampend uit mijn lijf haal en weer mijn eigen lijf ga voelen.
  • Of als ik een meditatie hebt gehad, waardoor ik nog in een andere sfeer zit. Dan helpt het om mijn lijf te bekloppen en ook even op de grond te stampen. Ik ben dan weer helemaal terug op aarde.

De conclusie is dat stampen kracht bijzet wat je zegt, dat je weer energiek terugkomt in je lijf om weer volledig op aarde in het hier en nu te zijn.

0 thoughts on “Het nut van stampen met je voeten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: