Het hoeft niet groot of ingewikkeld te zijn

In het dagelijkse leven voel ik me vaak helemaal niet zo geweldig en voel ik zeker geen gelebalgevoel bij mezelf. De gebruikelijke gang van zaken en de sleur van alledag nemen de controle van me over, ik doe wat ik moet doen, ga waar ik moet gaan en verder geen bijzonderheden. 

Vooral toen ik nog op kantoor werkte als management ondersteuner werd mijn aandacht en energie naar ‘belangrijkere’ zaken getrokken. Sterker nog, in alle hectiek en drukte van de dag had ik geen idee wanneer ik dan in hemelsnaam bezig moest zijn met ‘me goed voelen’. Dat zat gewoonweg niet in mijn ritme. Elke dag was eigenlijk gewoon, regular en niet zo geweldig. Niet slecht hoor, maar zeker niet om over naar huis te schrijven.

Je gewoon wat vaker gelukkig voelen
Ik weet dat er veel mensen zijn die zich net zoals ik voelen, velen zouden best die sleur willen doorbreken en zich wat vaker gelukkiger voelen. Met mijn gelebalgevoel wil ik juist die mensen bereiken. Ik wil laten weten dat het niet groot of ingewikkeld hoeft te zijn om een blij gevoel bij jezelf op te roepen. Mijn gelebalgevoel heeft namelijk een geweldig symbool, je raadt het al: de gele bal. 

Hoe dan?
Voel de energie, de vrolijkheid, de kracht van elke gele bal die je tegenkomt. Zie de zon, het leven en levensplezier in elke gele bal. Maak het jezelf makkelijk en zorg voor gele ballen in je omgeving. Een mooie mok met gele stippen, een ondergaande zon op het bureaublad van je computer, trek gele sokken aan of koop citroenen voor bij je thee. Het maakt niet uit zolang het jou maar helpt.

Dus doe eens gek en laat de gele ballen door je leven stuiteren, als vrolijke reminders naar een goed gevoel in jezelf. Want zeg zou zelf, is dat niet het allerbelangrijkste?

6 thoughts on “Het hoeft niet groot of ingewikkeld te zijn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: