Help, waar is haar focus?

Onlangs vroeg een klant mij hoe ze meer focus kon krijgen. Ze is herstellend van een burn-out en is snel afgeleid. Ze kan zich maar kort concentreren en is erg goed in die dingen vermijden die ze liever niet ziet. Begrijpelijk dat ze dit koppelt aan haar burn-out. Maar het gaat om het totale proces, dat wat er in je ontwikkeling gebeurt. De burn-out is de manier van je lichaam om jou te laten zien dat het tijd is voor een andere aanpak.

De focus-edelsteen
En zo gaan we het consult in. Ik stem af op wat zij zegt en begin daar edelstenen bij te pakken. Van de ene steen wordt ze blij, van de andere wat minder. Tot er een steen op tafel komt die ze niet eens aan wil kijken. Ik glimlach. Deze steen gaat over focus. Dat aangaan wat je uit de weg gaat. Dus dat dit iets teweegbrengt is heel begrijpelijk. 

Ze wil een andere steen
We gaan ons dan ook richten op de edelsteen die al die aversie veroorzaakt, want ze wil hem niet aanraken en er zelfs niet eens naar kijken. Nee, er ligt een andere steen waar ze blij van wordt en die wil ze graag bij zich hebben. 

Die heb je het hardste nodig
Maar dat is dus de grap met de helende energie van edelstenen. Degene die je het meest uitdaagt en die je dus hoogstwaarschijnlijk wilt vermijden, heb je vaak het hardste nodig. En zo ontstaat er een gesprek waarin we kijken wat dit onderwerp voor haar betekent. Wat voel je? Wat denk je? Wat wil je? 

Opheffen van een blokkade
We halen verschillende edelstenen erbij die elk een andere energie hebben en dus op een ander vlak met je resoneren. Om de energie van de ‘uitdagende steen’ niet langer uit de weg te gaan, kun je een andere steen toevoegen om het zachter en vriendelijk te maken. De doelstelling is dat je de energie durft toe te laten, zodat het binnen kan komen in jouw systeem en je helpt met het opheffen van een blokkade en het geven van stroming. 

Verbindende cadeautjes
Uiteindelijk gaat ze naar huis met een set van drie edelstenen. De uitdaging gaat ook mee. Ze zijn nog geen vriendjes, maar ze wil het toch ook niet uit de weg gaan. Want lief zijn voor jezelf en ondertussen aan je ontwikkeling werken kan echt hand in hand. En zonder dat je overal maar woorden aan hoeft te geven kun je nu samenwerken met de edelstenen om zo liefdevol verder te gaan. De verbinding voelen, voelen wat ze je te bieden hebben en genieten van hun steun is een cadeau voor jezelf. 

Sprankelsessie
Ben je benieuwd wat edelstenen jou kunnen brengen? Boek dan hier een gratis online sprankelsessie en we gaan het samen ontdekken.

0 thoughts on “Help, waar is haar focus?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: