Help, mijn scherm blijft leeg – 4 Anti-blokkeer tips

Mijn hoofd is net zo leeg als het scherm van mijn laptop. Help, ik heb geen idee wat ik wil gaan schrijven…
Het overkomt de beste; je hebt tijd ingepland om aan je boek te schrijven, maar er komt niets. Het kan zelfs een schrijfcoach overkomen. 

Mijn ruwe manuscript is klaar, ik hoef alleen nog maar de feedback van mijn uitgever te verwerken en te herschrijven. Maar in mijn hoofd is mijn boek al heel lang klaar en ben ik toe aan een nieuw boek. Dat is ook erg handig, want over 2 weken ga ik naar Amsterdam voor een schrijfweekend met begeleiding. Lekker een heel weekend met 2 van mijn schrijfmaatjes sparren en natuurlijk aan mijn boek schrijven. 

Alleen welk boek dan? Ik heb geen idee. Ik heb nog 4 boekideeën liggen voor een non-fictieboek, maar eerlijk gezegd ben ik erg toe aan fictie. Er ligt een globaal plan van een brainstorm met mijn uitgever. Maar is dat wel mijn boek? Ik blokkeer. 

‘Help, wat moet ik nu schrijven?’
Natuurlijk roep ik dat soms thuis. Maar daar kunnen ze ook niets met de vraag welk boek ik nu moet gaan schrijven. Soms is schrijven zo eenzaam. Gelukkig heb ik schrijfmaatjes, zoals onder andere mijn uitgever, ze is zelf ook auteur.

Wat voor mij ook helpt is loslaten. Lekker ontspannen, wandelen of in bad. Gewoon even helemaal niet met mijn boek bezig zijn. En dan ineens… weet ik het, komt er een idee. Of ik ga de natuur in. Even weg van alles. Frisse lucht opsnuiven en me laten inspireren door de omgeving.

4 Anti-blokkeer tips
Wat doe jij als je niets meer op papier krijgt? Wat werkt voor jou? Met welke van mijn tips kun je aan de slag?

  1. Maak een schrijfplan. Schaf de Boekplanner aan en ga je schrijftijd en boekmarketing inplannen. Zorg voor een reële deadline die je wel aan het werk zet.
  2. Zoek schrijfbuddy’s of schrijfmaatjes. Zonder steun en commitment is een boek schrijven heel lastig. Je kunt je ook aansluiten bij dé kleurrijke schrijfgroep. Je reserveert dan schrijftijd, werkt met de workshops aan je kennis en hebt de steun van de andere deelnemers. Samen zijn we sterker.
  3. Laat het even los. Ga iets anders schrijven of stort je tijdelijk op een van je hobbys’, ga naar musea, ontmoet mensen. Laat je inspireren. 
  4. Ga de natuur in. Start je schrijfochtend met een wandeling of ga in je pauze naar buiten. Is het lekker weer? Dan kun je het natuurlijk ook combineren. Zoek een plekje in de natuur om aan je boek te schrijven. 

Het optimale is natuurlijk een schrijfretraite in de natuur. Een ervaren schrijfcoach in de buurt en alle tijd en ruimte voor je boek. Wat wil je nog meer?

Wat is jouw oplossing als je vastzit tijdens het schrijven van je boek? Deel het onder dit blog of stuur mij een e-mail.

2 thoughts on “Help, mijn scherm blijft leeg – 4 Anti-blokkeer tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: