Hardop dromen is belangrijk

Hardop dromen is belangrijk. Want kleine en grote dromen zorgen voor een doel in je leven. Voor focus. Voor leuke en blije momentjes voor jou alleen. Of groots genieten, samen met anderen. Dromen zijn er om naartoe te leven en euforische momenten aan te beleven. Om energie van te krijgen. En om geïnspireerd te worden…

Stel je voor dat je op je sterfbed ligt.
Terugkijkt op je leven. En spijt hebt. 
Van alle dromen die je niet leefde.
Dat wil je toch niet?

Zo is het nu…
Je ervaart ‘nogal’ eens gedoe als ondernemer. Druk druk druk. Geen tijd om leuks en ontspannend te doen, eerst mijn werk afmaken. De gevolgen worden steeds groter:

 • Je hebt al te lang geen tijd genomen voor reflectie.
 • Je mooie dromen en verlangens zitten diep weggestopt.
 • Door het niet tijdig bijsturen waar nodig ontbreekt overzicht en structuur, wat je veel tijd- en energieverlies kost.
 • De focus is ver te zoeken. 
 • Tijd nemen voor leuks en ontspannends is lang geleden. 
 • En vieren wat wél allemaal goed gaat, kan je je al helemaal niet meer herinneren. 

Kortom…
Je neemt alle tijd voor je werk en anderen, maar er blijft steeds te weinig tijd en aandacht over voor jezelf en de dingen die écht belangrijk voor jou zijn. En hardop dromen? Dat durf je allang niet meer. Je bent bang dat je dromen toch nooit uitkomen.

Je zit in een sleur. Er komt steeds minder zinnigs uit je handen. En dat wordt alleen maar erger.

Dat kan zo niet langer! 

Eigenlijk heb je behoefte aan een luisterend oor, iemand die je een spiegel voorhoudt, er voor je is en je af en toe een schop onder je kont geeft. Zodat je je volgende stap kunt zetten, want nu lijk je soms stil te staan.

Eigenlijk onderneem je weinig stappen om te veranderen. Omdat je altijd wel een excuus vindt en jezelf wijs maakt dat je geen tijd, geld of energie hebt om jouw kleine en grote dromen waar te maken.

Dat wil je anders

 • Als je je dromen opschrijft, er woorden aan geeft en ze met anderen deelt, dan gaan ze pas écht leven.
 • Door je dromen op te schrijven en met anderen te delen krijg jij jouw onderliggende verlangens helder.
 • Zolang jij je dromen weggestopt, is de kans groot dat het jou ontbreekt aan een duidelijk doel in je leven.
 • Hardop dromen geeft je inzicht in waar je nu staat ten opzichte van je droom en wat je volgende stap is richting het realiseren ervan.
 • Als je dat helder hebt, weet je ook waar je hulp bij nodig hebt.

Oké. Dat is helder. Hoe verder?

 1. Ontdek wat jouw dromen en diepste verlangens zijn. Daardoor heb je meer tijd en energie voor dingen waar je écht blij en gelukkig van wordt. Dat zorgt voor meer zelfvertrouwen, lef en moed. En ben je beter in staat de juiste keuzes te maken en je grenzen duidelijk aan te geven.
 2. Leer je overtuigingen herkennen en erkennen. Zorg dat je jouw overtuigingen helder hebt. Schrijf ze op en onderzoek welke je niet langer behulpzaam zijn en van welke je afscheid neemt. Doe dit steeds weer opnieuw. 
 3. Durf te kiezen. Sta even stil bij waar je nu bent. Hoe en op welke manier je in je leven staat. Focus je op je droom en bepaal de richting waar je heen wilt en kies de eerste stap.
 4. Geef duidelijk je grenzen aan. Daardoor creëer je ruimte voor jezelf, zodat je vaker dingen doet die écht belangrijk zijn. 

Ga vandaag nog de slag
Duidelijkheid in je leven zorgt voor meer zelfvertrouwen. Dat heb je nodig om te ontdekken waar jij blij en gelukkig van wordt, de juiste keuzes te maken en duidelijk je grenzen aan te geven om te doen wat écht belangrijk voor jou is! Ja toch?

“Je moet vertrouwen ervaren om je kwetsbaar te kunnen opstellen en je moet je kwetsbaar opstellen om vertrouwen te kunnen ervaren.”
(Brene Brown)

Je hoeft het niet alleen te doen
Hulp vragen mag. En op jouw beurt kan jij wellicht een ander helpen bij het realiseren van zijn of haar droom. Hoe gaaf is dat?!
Kom je er in je eentje niet uit? Laat mij dan ‘gewoon’ even met jou meedenken tijdens een online Inzichtsessie. Dat kost je slechts een half uurtje, maar het levert je uren aan inspiratie, tips en adviezen op…

0 thoughts on “Hardop dromen is belangrijk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: