Haar emoties verborgen onder een veilige buitenste laag

Eindelijk! Het is zo ver, woensdagavond 19.30 uur. We ontmoeten elkaar via Zoom voor haar eerste Colournostics blokkade-sessie. Zij heeft er, net als ik, veel zin in om samen te ontdekken hoe haar kleurkeuze inzicht geeft in haar onbewuste. Hoe zij hierdoor in de toekomst meer balans in haar bedrijf en privéleven kan ervaren.

Voordat de online sessie begint ,vraag ik nog even via WhatsApp of ze het fijn maakt voor zichzelf. Een heerlijke kop thee of koffie, pen en papier erbij, een fijne ruimte waar ze niet gestoord kan worden en een kaarsje aan… Dit alles draagt bij aan een ontspannen sfeer. Ook vraag ik of ze al weet welke blokkade of issue zij wil onderzoeken. Ze hoeft het niet persé met mij te delen, dat maakt deze vorm van kleurcoaching zo fijn en laagdrempelig.

Er is moed en nieuwsgierigheid nodig
Ze is een ondernemende vrouw, die sinds de coronacrisis veel vanuit huis werkt. In haar werkkamer staat een grote zwarte kast met diverse boeken. Ze heeft een krachtige stem en een hartelijke glimlach. Haar lichtgrijze ogen passen bij haar gemêleerde asblonde haar, de halflange lokken vallen nonchalant op haar schouders. Haar kleding is praktisch, een zwarte pullover en geen sieraden.

Allereerst bedank ik haar, voor haar aanvraag en aanwezigheid. Er is moed en nieuwsgierigheid voor nodig om naar zichzelf te durven kijken; waarom ze is geworden wie ze nu is, waar zij nu is en hoe zij in het leven staat. Het is het resultaat van de keuzes die zij tot nu toe heeft gemaakt. Ook de ervaringen en hoe zij daarmee omgaat, vormen haar tot wie zij nu is. Met de Colournostics sessie krijgt ze inzicht waarom bepaalde issues of problemen iedere keer weer terugkomen, soms als een rode draad in het leven. De bekende valkuil of geconditioneerde gevoelens die er voor zorgen dat het resultaat niet verandert.

In vijf stappen resultaat
Met de combinatie van de kleurkaarten en NLP werkt deze methode feilloos en heeft zij meteen antwoorden op vragen waar zij tegenaan loopt. Zo zijn we binnen een uur al bij de laatste stap, kaart vijf; ze kiest vlot en geeft spontaan aan hoe zij de invloed van het vele zwart in haar leven opeens ervaart. Het is werkelijk dat ‘aha’-moment, ze staat er zo van te kijken. Ze denkt hardop en vraagt zichzelf af: “waar is in godsnaam mijn kleur gebleven? Er hangt een onwijs leuk jasje in mijn kast, knalroze, die magenta hoe jij het noemt, alleen ik draag het niet!”

Ze deelt haar verhaal, duidelijk geraakt en ook enigszins verbaasd dat de kleurkaarten en bijbehorende betekenissen zo veel emoties losmaken. Ze wil absoluut veranderen en staat zo open om weer wat kleur toe te laten.

Bewuster kiezen voor meer kleur
We bespreken hoe zij weer wat kleur kan toevoegen, geen overdaad van knalkleuren, eerder bewuster kiezen en openstaan voor wat een kleur voor haar gevoel kan betekenen. Kleur in haar werkkamer met planten of een bos bloemen, een toffe foto van haar gezin tijdens een van die fijne vakanties in een houten lijstje op het bureau… Een nieuwe sjaal met meerdere kleuren die haar aanspreken, diverse onder topjes of mooie lingerie. Kleur op haar hart en zichtbaar voor de ander zorgt ervoor dat zij laat zien dat ze bewust kiest voor zichzelf, met liefde en aandacht, met meer gevoel in plaats van op de automatische piloot.

Kleur is een taal, de emoties zitten vaak verborgen onder een veilige buitenste laag, die biedt bescherming in roerige tijden van het leven.

Jouw proces naar meer balans
Juist tijdens die doorbraak, dat moment dat zij zelf voelt wat kleur betekent, daar zit bij mij het enthousiasme. Dan ben ik zo blij en dankbaar dat ik op deze wijze kleur mag verspreiden, de wereld een beetje mooier maken, iedere keer weer. Het onbewuste bewust maken met kleurkeuzes jouw leven meer waarde geven, meer balans, waardoor er veel meer vreugde volgt. De fijne dingen van het leven weer inzien, het aanpakken en je leven weer richting geven. Je toont eigenaarschap, je voelt je hart weer. De kluwen bol van weggestopte oude emoties uitpluizen door opnieuw te beginnen en door het met kleur zachter te maken.

Met kleur weer richting geven
Met kleur help ik jou op weg naar goede keuzes. De kleuren die jij zelf kiest geven weer richting in jouw leven daar waar het pittig is. Door de helpende kleuren en ondersteunende tips ervaar jij in korte tijd dat het beter met je gaat, hoe je richting geeft aan jouw hartsverlangen.

Verander je kleur en je omgeving verandert mee, prachtig toch? Ben je gemotiveerd en wil je meer weten over deze fijne coachmethode? Stuur dan gerust een mail naar kompasinkleur@gmail.com. Zo kan jij vrijblijvend ontdekken of deze blokkade-sessie wat voor jou is.

2 thoughts on “Haar emoties verborgen onder een veilige buitenste laag”
  1. Mooi geschreven Monique de ervaring die je mocht meemaken met de online sessie wat bijzonder is het toch wat kleuren kunnen betekenen !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: