GAIA, de oermoeder in ons

In de Griekse mythologie staat de oermoeder aan het begin van de schepping. Haar naam is GAIA. Zij maakte bergen, zee en hemel. Ze kwam voort uit de onzijdige chaos, precies zoals we het woord tegenwoordig gebruiken. Uit haar komt al het leven voort en naar haar keert alles terug. Herken jij jezelf in Moeder Aarde? Haar liefde en zorg? De bescherming die zij haar kinderen biedt? In essentie zijn wij dit. Prachtige godinnen met een sterke oerkracht, leeuwinnen die vechten tot het laatst. Die het leven koesteren.

Moederdag. Een moment om stil te staan hoe groot de liefde is voor haar kinderen, neven en nichten. Want er zijn ook veel vrouwen die zelf geen kinderen hebben en neefjes en nichtjes de liefde cadeau doen. In mijn praktijk ontmoet ik elke dag mooie vrouwen. Ieder met een eigen verhaal. Gedeelde verhalen waar ik in mee mag lopen. De verbondenheid met al ‘mijn’ vrouwen is groot. Daar ben ik heel dankbaar voor. Tranen van verdriet… Liefde voor… Dankbaarheid om … Kom niet aan … Zal de toekomst veilig zijn voor… Alle facetten van liefhebben komen voorbij.

Relatie moeder – dochter
De relatie met je moeder kan ook pijnlijk zijn. Een angel in je hart. Je voelt je gekwetst, verlaten en boos. Wil haar niet meer in je leven. Je had zo graag een echte moeder gehad. En dan gebeurt het dat je moeder ziek wordt. Ze verandert, wordt zachter. Het brengt je in verwarring en je wantrouwt de nieuwe situatie. De zachtheid blijft en ze fluistert in je oor dat ze zo blij is met je en je graag ziet. Je hart wordt zachter en de angel verdwijnt langzaam uit je hart. Je realiseert je dat er een goddelijk geschenk is gegeven aan jullie. Waar je altijd naar hebt verlangd is er nu. Pak het met beide handen aan, het is nog niet te laat. Samen genieten van het zonnetje, samen lunchen of een heerlijk taartje eten. Je bent een sterke vrouw met liefde voor je moeder. De oerkracht van zorgen en verbinden.

GAIA in mij
Met Moederdag voor de deur kijk ik terug naar mijn moederschap. Ik heb veel dingen niet goed gedaan, was onwetend en jong. Gelukkig ben ik wijzer geworden en bewust geworden van GAIA in mij. Mijn kinderen zijn mijn alles en voor hen ga ik door het vuur. Voor mijn moeder neem ik een cadeautje mee, want dit verdient ze. Mijn hart wordt warm voor haar. Rozen zijn een symbool van liefde. Haar boodschap is ‘Liefde voorbij alle grenzen’. Toepasselijk hè?

Rozengeschenken voor mama
Met liefde en zorg heb ik in de praktijk mooie moederdagpakketjes gemaakt. Kleine Dr. Hauschka rozencadeautjes met rozenthee en een pistache-rozencakeje. Wat zal ze zich omringd voelen door liefde. Wil je jouw moeder een rozengeschenk geven? Laat even weten, dan maak ik het voor je in orde. Voor een bestelling mag je mij bellen: 06 41 75 75 86.

0 thoughts on “GAIA, de oermoeder in ons”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: