Elke keer weer die neerwaartse spiraal

Je hart volgen, doen waar je blij van wordt, ik kan het steeds beter. In mijn leven heb ik daar een symbool voor gevonden, namelijk een gele bal. De gele bal belichaamt veel meer voor mij dan alleen een gele bal en ik voel het belang om dat te delen met de wereld. Maar niet altijd, soms zit ik gewoon helemaal niet lekker in mijn vel en dan wil ik niet zo veel met die gele bal te maken hebben. 

Helemaal jezelf zijn
Ik zal je eerst uitleggen waar mijn gele bal voor staat. Het staat voor in je kracht staan, voelen wat je zelf nodig hebt, voelen wat de wereld nodig heeft, voelen dat alles is, dat alles er al is, in contact staan met je eigen hart en in contact zijn met je hogere zelf. Het allerbelangrijkste voor mij is er compleet mogen ‘zijn’ en dat voelt groots en allesomvattend. Niet groter of belangrijker dan een ander, maar ook zeker niet kleiner of minder belangrijk. Daar staat mijn gelebalgevoel voor.

Wie ben ik?
Het is geweldig als ik in dat gevoel zit, maar als ik het gevoel niet heb, dan vraag ik me vaak af wie ik in godsnaam ben om me zo groots te voelen en om mensen met mijn gelebalgevoel te willen inspireren. Dan voel ik me klein en kwetsbaar;wie denk ik wel dat ik ben? Ze zien me aankomen met een gele bal, iedereen vindt het vast stom en raar, iedereen verklaart me vast voor gek, wie zit er nu op een gele bal te wachten. Waarom kan ik niet gewoon blij worden van een standaard beroep, het verzorgen van mensen, business coach of management ondersteuner. Wie ben ik om mensen te willen inspireren en motiveren, terwijl ik mezelf ook niet altijd kan inspireren en motiveren. Practise what you preach, toch? 

Neerwaartse spiraal
Zo kom ik als vanzelf in een neerwaartse spiraal terecht. Oh, wat ben ik daar toch goed in. Nee, het is niet gemakkelijk om deze spiraal te doorbreken. Ik heb dit namelijk jaren en jaren gedaan. En dan bedoel ik niet het gelebalgevoel onderuit halen, maar wel mezelf onderuit halen, mezelf minder belangrijk voelen dan een ander, mezelf op de tweede plek zetten. Ik heb het bijna tot kunst verheven, zo erg dat ik compleet met mezelf in de knoop zat. Zo erg dat ik geen andere keuze zag dan mijn leven in het buitenland na 15 jaar achter me te laten en met niets dan 2 koffers terug te verhuizen naar mijn geboorteland.

Stap in de andere richting
Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf echt te zien, om alles in jezelf te omarmen. Ook ik mag er zijn. En als ik blij word van een gele bal, dan word ik blij van een gele bal. Vind ik dat raar? Ja! Vind ik dat gek? Ja! Zit ik op een gele bal te wachten? Nee! Maar het is wat het is, dit is nou eenmaal waar ik blij van word. Dit is wat ik graag wil verspreiden, dit is mijn boodschap aan de wereld. Dus stap ik elke keer weer uit mijn neerwaartse spiraal en doe een klein stapje in de andere richting. Soms is dat in de vorm van een meditatie of het opschrijven van al mijn gedachten, en soms duik ik gewoon lekker vroeg mijn bed in. Even niks en morgen weer fijn opnieuw beginnen. Zonder pardon elke keer weer richting mijn gelebalgevoel.

In 3 stappen naar je eigen fijne, blij gevoel! Meld je hier GRATIS aan.

2 thoughts on “Elke keer weer die neerwaartse spiraal”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: