Een balletje in de kast

Een klein geel pingpongballetje in de kast, niet weggestopt in een kast met deurtjes, maar in een mooie open kast. Zo’n buffetkast met schuifdeuren aan de onderkant en boven open planken. Op de planken ligt van alles, servies, grote opbergpotten met pasta, rijst en meel en noem het maar op. Alles klaar voor gebruik door het gezin. Aan de linkerkant, precies op ooghoogte, staan een paar kookboeken. En daar ligt het gele balletje, op een ereplaats op een robuuste stenen boekensteun. 

Belangrijke taak
Het gele balletje voelt zich heel stoer, want ze heeft een belangrijke taak. De moeder van het gezin heeft haar daar speciaal neergelegd en kijkt haar regelmatig glimlachend aan. Ze hoeft niets te doen om die glimlach tevoorschijn te toveren. Het gele balletje wordt helemaal warm en blij van binnen als ze de lach ziet op het gezicht van de moeder.

Reminder voor blijheid
De moeder van het gezin is op haar beurt verbaasd hoeveel kracht zo’n klein geel balletje in haar leven kan hebben. Ze gebruikt het als reminder voor blijheid. Elke keer als haar oog op het gele balletje valt, denkt ze aan de keuze die ze heeft om te voelen wat ze wil voelen. Dan staat ze heel even stil en bedenkt zich wat er in haar lichaam gebeurt. Voelt ze zich gehaast, onrustig of heeft ze juist alles onder controle? Alles is goed, maar ze gaat wel na wat ze in het moment kan doen om zich beter te voelen, om zich blijer te voelen. Heel regelmatig is dat heel simpel even diep in- en uitademen en glimlachen naar het kleine gele balletje. 

Bewuster leven
Sinds het balletje in het leven van de moeder is, is ze veel bewuster van de keuzes die ze heeft. Stap voor stap maakt ze steeds vaker de keuze om blijheid in haar lichaam te voelen en te genieten van het moment. Het is bijzonder om te merken hoeveel effect dat heeft op haar leven. Doordat ze zelf vaker lacht, lachen de mensen om haar heen ook vaker naar haar. Ze heeft meer leuke, vriendelijke kletspraatjes met de mensen die ze tegenkomt en ook in haar gezin ziet ze kleine veranderingen. Er worden meer geintjes gemaakt en de kinderen lijken wel iets rustiger en beter in hun vel te zitten. Ze beseft zich steeds meer hoeveel kracht er zit in de kleine keuzes die je elke dag kunt maken. Ze is dankbaar en blij. Blij met de mooie, krachtige reminder in haar kast, het kleine gele pingpongballetje.

Gele ballen zijn overal, maak het ook jouw persoonlijke reminder. Kun je wel wat meer inspiratie gebruiken? Volg dan mijn Facebook of Instagramaccount.

0 thoughts on “Een balletje in de kast”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: