De vrijheid voor hoogsensitieve vrouwen

Doe een stapje terug… Dat doet wonderen… Niet een stapje erbij. Niet iets meer moeite doen, iets harder je best doen. Harder gaan werken voor het resultaat. Al voel je het appèl… Doe eens een stapje terug… Voor meer overzicht, meer energie. Voor meer connectie met jezelf. Voor juist meer verbinding met de ander.

Het lijkt een tegengestelde beweging, alsof je controle verliest. Minder aangehaakt bent. Contact verliest. Het tegendeel is waar. Je gaat je meer verbonden voelen met jezelf. Je gaat beter voelen wat er in jouzelf omgaat. En je kunt beter bij je gevoel blijven. Waardoor er juist meer verbinding kan ontstaan met anderen. In een gesprek. In een contactmoment. In een overleg. In een nieuwe situatie.

Doe eerst een stapje terug
Op het moment dat jij je uitgedaagd voelt om beter je best te doen, doe het dan juist niet. Doe eerst een stapje terug. Naar binnen, naar jezelf!

In het begin voelt het juist vreemd, ongemakkelijk en alsof je niet in contact bent met anderen. Maar daar ligt precies jouw groei. Leren voelen wat er in jou omgaat. Ontdekken wat de situatie met jou doet. Emoties onderzoeken. En later woorden kunnen geven aan deze sensaties die als een kompas gaan werken voor jou.

Meer vrijheid
Hoe meer jij de verbinding met jezelf herstelt hoe meer vrijheid je gaat ervaren. Je komt los van je gedachten en overtuigingen en kunt in elke situatie bewust kiezen wat je volgende stap gaat zijn. Of niet, want ook dat is een keuze. Achter het ervaren van het ongemak ligt jouw vrijheid.

Juist een andere beweging maken
Ik heb geleerd om de uitdaging om harder te gaan werken juist als signaal te zien. En dit is zó tegengesteld aan wat ik heb geleerd in mijn leven. Het is zo anders dan mijn overlevingsmechanisme waardoor het niet iets is wat je doet door een knop om te zetten. Het vraagt bewustzijn om in iedere situatie juist een andere beweging te maken als ik in eerste instantie automatisch deed. En daar ligt mijn vrijheid als hoogsensitieve vrouw. 

De vicieuze cirkel doorbreken
Voelt het voor jou ongemakkelijk, nieuw en uitdagend om dit te doen in contact met anderen? Wil jij deze vicieuze cirkel doorbreken onder mijn begeleiding? Ik coach je door jouw ervaringen op basis van mijn expertise op het gebied van hoogsensitiviteit, communicatie en leiderschap. Kijk op mijn website en neem contact met me op.

0 thoughts on “De vrijheid voor hoogsensitieve vrouwen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: