De perfecte wintertherapie

Het regent. En niet zo’n klein beetje ook. De kinderen komen doorweekt thuis, de kat vermijdt buiten, ik vermijd buiten. Gaver, ik heb hier zo geen zin in. Wetende dat dit weer dagen-, weken, nee maandenlang kan aanhouden. Soms tot en met april. Ja, ik ben er gevoelig voor: winterdepressie. Snel pak ik de vakantiefoto’s erbij. Ik ga slechts 2 maanden terug in de tijd, naar Villa Fahala…

Eind juli reden we in 20 minuten van Málaga naar de droomvilla in Cártama om onze NLP schrijfweek voor te breiden. Het is snikheet en collega-trainer Ingrid en ik hebben onze kleding helemaal niet op elkaar afgestemd. We hebben gewoon wat luchtigs aangetrokken en stappen vol vertrouwen met Ferry (mijn man en fotograaf) de villa binnen. Het liefst springen we meteen in het zwembad, maar ja, dat is niet handig voor de fotoshoot. Alhoewel, was best grappig geweest achteraf gezien.

“Vertel maar dames, wat gaan jullie hier doen?”
We beseffen ineens dat we ontzettend slecht zijn voorbereid. We hebben bijvoorbeeld ook geen filmscript geschreven en ik ben mijn schrijfboekjes vergeten, die hadden mooi als decoratie kunnen dienen. Ineens richt Ferry de filmcamera op ons. “Vertel maar dames, wat gaan jullie hier doen in 2020?” We geven braaf antwoord: “We gaan hier twee keer een NLP schrijfweek geven, in april en in juli 2020.” Het gaat heel spontaan en volgens Ferry is het in een keer goed. Niet meer overdoen. Oké, hij zal wel gelijk hebben.

De perfecte locatie
Hij positioneert ons op verschillende plekken: voor het zwembad, aan de schrijftafel, onder de amandelboom, op het muurtje, in een van de loungehoeken… We vergeten onze lippenstift bij te werken, te checken of ons haar goed zit; we hebben überhaupt niet in de spiegel gekeken. En het maakt allemaal niet uit, want we genieten intens. We huppelen bijna over het terrein, zo blij worden we hiervan. Wat een goddelijke plek en wat een perfecte locatie voor onze NLP schrijfweek.

Om hun ondernemerschap te versterken
We checken de slaapkamers, de badkamers, de tipi, de binnen- en de buitenkeuken… Alles is perfect. Het stroomt direct qua inspiratie. We willen het liefst meteen met de inhoud van de trainingsweek aan de slag. Welke oefeningen we allemaal kunnen doen met onze deelnemers, om hun ondernemerschap te versterken. Om die belangrijke volgende stap naar groei te zetten, om concrete handvatten te geven waar ze direct mee aan de slag kunnen. Om op deze plek de diepgang te ervaren en tot rust te komen. Want ook dat is wat we als ondernemers zo verschrikkelijk nodig hebben: rust, mijmertijd, je laten verzorgen, afstand nemen van thuis.

Toch wachten we daar nog even mee totdat we weer in Nederland zijn, want eerst gaan we nog vakantie vieren. In ons favoriete Andalusië.

De perfecte wintertherapie
Terwijl ik door de foto’s scroll van Spanje en van Villa Fahala, vergeet ik hoe hard het regent buiten. Direct ben ik weer daar. Dit is voor mij de perfecte wintertherapie. Zo red ik het wel tot april 2020, tot onze eerste trainingsweek.

3 thoughts on “De perfecte wintertherapie”
  1. Hahaha, wat heerlijk. Die heerlijke warme zomer-herinneringen helpen zo goed op dit soort donkere dagen.
    Bijzonder hoe die ene prachtige foto van de inspirerende schrijftafel ook bij mij deze fijne herinneringen direct bovenbracht.
    Nog even en dan is het april, dan gaan we er weer naartoe, Nu al zin in…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: