De onderscheidende factor van mijn massageopleiding

Vol goede moed en met veel zin kom ik aan op de beurs waar ik mijn massageopleiding ga presenteren aan het grote publiek. Ik zet mijn spullen neer en kijk even rond naar alles wat er om me heen gebeurt. Ik zie dat er tegenover mij een soortgelijke opleiding staat, ernaast een yogamassage-opleiding en naast mij een tantra-massageopleiding. De schrik slaat mij om het hart en ik krijg de neiging om mijn spullen op te pakken en weer te vertrekken! Ik spreek mezelf een hartig woordje toe; ik blijf en verzamel wat lef. Ik ben immers in een hal waar vele opleidingen zich presenteren. 

Strategie van deze dag
Ik start met het uitpakken van mijn spullen en denk na over mijn strategie van deze dag. Ik kom er al gauw op uit dat ik mijn onderscheidende factor wil benadrukken, wat de toegevoegde waarde daarvan is. Dat maakt de Mazzaze-opleiding anders en uniek. Mazzaze bestaat al 12 jaar. Mijn vertrouwen groeit weer en ik ga met veel zin mijn stand inrichten. Mijn assistent Robert arriveert en we maken het goed in orde en gezellig met elkaar, de acties zijn helder en de beursbezoekers stromen binnen. Ik ben er klaar voor.

“Precies wat ik zoek”
De eerste dame die aan mijn stand komt reageert zó enthousiast en is precies op zoek naar wat ik bied, dat ze zich meteen inschrijft in het mailbestand. Dat is een goede opsteker en een goed begin is het halve werk. Er ontstaat een praatje met mijn overbuurvrouw van de gelijksoortige opleiding. We praten over onze gedrevenheid voor massage en hoe wij ertoe gekomen zijn om zelf een opleiding te starten. Over de overeenkomsten en de verschillen. Een leuk netwerkgesprek met gezonde belangstelling over mogelijkheden en kansen. Dat is fijn en er hangt een fijne sfeer op ons ‘massageplein’. 

Weekend om los te komen van je dagelijkse beslommeringen
Ik vertel de standbezoekers over de vorm van de opleiding, dat die bestaat uit een reeks van 9 weekenden en een serie losse dagen. Over de opbouw van de opleiding, hoe er getoetst wordt en welke massagetechnieken je leert. Dat de aandacht waarmee je de massage geeft heel belangrijk is, hoe je intuitief alles wat je hebt geleerd kunt inzetten en dat er veel aandacht voor jouw eigen lichaamshouding is.  De weekenden zijn inclusief 2 overnachtingen en samen eten. Dat je dan helemaal in de massages kunt duiken, dat je niets anders dan dat hoeft te doen, dat je de rust en stilte kunt opzoeken en alles wat er is mag er zijn. Daar is tijd, ruimte en begeleiding voor. En zoals Robert eraan toevoegt: “Zonder afleiding loskomen van de dagelijkse beslommeringen en je volledig te richten op de massage.” 

 Je bent een heel weekend lang samen met anderen in een fijne massagesfeer. Bovendien maak je in elk weekend kennis met iets dat massage raakt, zoals bijvoorbeeld klankschalen, aromatherapie, HotStone of cuppingmassage. Dat is ook uniek en absoluut een toegevoegde waarde. Vol passie en enthousiasme vertel ik mijn Mazzazeverhaal!

Een goede massageopleiding
Ik ben de uitdaging om Mazzaze groter te presenteren aangegaan en heb het goed gedaan. Als Janny, een trouwe deelnemer van mijn massageweekenden halverwege de dag zegt dat ik een volgende keer maar bij de organisatie moet aangeven dat ik liever ergens anders wil staan, iets verder weg van de andere massage opleidingen, dan voel ik protest in mezelf. Nee, juist niet, hier wil ik zijn, hier is het goed en dit daagt mij uit om nog alerter te zijn op mijn presentatie. Want ik geloof in mijn eigen bedrijf, ben ervan overtuigd dat het een goede opleiding is en ik ben trots op Mazzaze!

Wil jij leren masseren of een keer een massageweekend mee maken? Kom dan meedoen en ervaar wat voor moois het jou brengt.https://www.mazzaze.nl/weekenden/

6 thoughts on “De onderscheidende factor van mijn massageopleiding”
  1. Mooi hoe je jezelf uitdaagt. En jij hoeft je geen zorgen te maken. Jij hebt magische handen, je bent uniek en jij bent mazzaze. Ik zou iedereen aanbevelen om bij jou de opleiding te volgen.

  2. Dat moment van de schrik om je hart is iets wat zo herkenbaar is en zo lam kan leggen. Wat mooi om te lezen hoe jij je herpakt en een succes maakt van deze beurs. Een opsteker voor iedere ondernemer. Dank je wel voor het delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: