De lente is in aantocht – Zijn jij en je huid er klaar voor?

Het mooiste seizoen is toch wel de lente. De sapstromen komen op gang. Het wordt omhoog gestuwd door de bast tot in de kleinste twijgjes. Op dit moment wordt het sap van de Berk en de Canadese Esdoorn getapt. Liters druppelen in de speciale emmertjes. De boom deelt haar oerkracht met ons, kleine knoppen zwellen en de katjes kruipen uit hun winterbescherming. Of kijk naar de kastanjeknoppen die glanzend en plakkerig worden. Uiteindelijk barsten ze open en ontvouwen de bladeren en bloemenkransen zich met reusachtige kracht. Overal zien we bollen opkomen uit de aarde.

Ook de dieren laten van zich horen. De koolmees roept en controleert het nestkastje naast mijn praktijkraam. De tortelduiven zijn al bezig met hun eerste leg. De merel roept me wakker in de ochtend. Daar word ik zo blij van. Aan de voorkant van ons huis zijn de metselbijen uitgekomen. Eerst de darren, na een week volgen de vrouwtjes. Zij worden onmiddellijk bevrucht en de dar kan vertrekken. Het vrouwtje begint met eitjes leggen in het bijenhotel. Fascinerend. Pas zag ik lammeren in de wei. Dat schijnt niet zo bijzonder meer te zijn, maar ik word vrolijk van die springers.

Komt jouw sapstroom op gang?
En jij? Voel je al deze krachten in je opborrelen? Komt jouw sapstroom op gang? Alsof je wakker aan het worden bent en naar buiten wordt geduwd? We staan niet los van de natuur, we zijn verweven met haar. In ons ontstaan ook de lenteprocessen. Het gevoel van een frisse start, het willen stromen en nieuwe dingen doen. Je huid vindt het moeilijk om zich klaar te maken voor dit nieuwe jaargetijde. Het ontwaakt uit de winterslaap en heeft wat hulp nodig. Je zal merken dat je huidbeeld verandert. Ik spreek over huidbeeld, want alle emoties spelen er op af. Je gemoedstoestand is bepalend voor hoe je eruitziet, denk maar aan langdurige stress of ziekte. Maar ook andere voedingspatronen kunnen dat beeld veranderen. Vandaar dat de Dr. Hauschka therapeut steeds met je meekijkt wat jij nodig hebt.

Reinigen en zachte verzorging
Reinigen is essentieel naar de lente toe. Vaak denken vrouwen dat het tijd is om flink te scrubben. Maar wat je huid echt nodig heeft, is zachte verzorging. Het is een kwetsbaar, maar ook sterk orgaan dat vooral niet met scherpte behandeld moet worden. Dus gebruik de Dr. Hauschka reinigingscrème met amandelmeel. Dit product wordt met water vermengd en zachtjes ingedrukt. Lees mijn blog To scrub or not to srub.

Je huid versterken
Gezichtslotion is bedoeld om je huid te versterken. Niet – zoals bij veel merken dat het gebruikt wordt om restanten van je reinigingsproduct te verwijderen – nee, het hoort bij je ochtend- en avondritueel. Laat je informeren over aangepaste dagverzorging. De vettere dagcrème kan je misschien vervangen door een wat lichtere crème die nu beter bij je huidbeeld past.

Maskers en intensieve verzorging
Maskers zijn de kers-op-de-taart producten in huidverzorging. Zalige crèmemaskers voor de extra ondersteuning van de wakker wordende huid. Verwen jezelf eens lekker. In mijn praktijk adviseer ik intensieve producten, zoals ampullen en conditioners van Dr. Hauschka, voor een week of zes. Deze helpen de stroming in je huid te verbeteren, waardoor de stap naar de lente soepeler verloopt.

Zonlicht
Nu de zon langzaam in kracht toeneemt, willen we vooral van haar genieten. Ze geeft ons energie, warmte en de broodnodige vitamine D. Je kunt gerust in de ochtend een half uurtje zonder bescherming in de zon zitten. Gun jezelf dit lichtmomentje. Als de zon hoger aan de hemel komt, dien je tussen 11 uur en 15 uur voorzichtiger te zijn en zonbescherming gebruiken. SPF 30 is voldoende. 

Geniet vooral van dit prachtige seizoen en laat je vollopen met de energie die Moeder Aarde je schenkt. En heb je na het lezen van dit blog nog vragen, dan mag je mij altijd bellen: 06 41 75 75 86. Ik wens je een bloeiende lente toe.

0 thoughts on “De lente is in aantocht – Zijn jij en je huid er klaar voor?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: