De kracht van blij

Laatst keek ik naar de show ‘Tegenwind’ van Lenette van Dongen, op Netflix. Heerlijk, ik houd van haar helderheid en humor. En zo ineens luisterde ik met gespitste oren; ze had het namelijk over de ellende in de wereld en wat je daaraan zou kunnen doen. Ja, dat vind ik best een moeilijk vraagstuk, want wat kun je doen aan de wereldproblematiek vanuit je eigen huis en binnen je eigen leven?

Als je naar het nieuws kijkt en over alle misstanden en drama’s hoort, dan kun je niet anders dan je machteloos voelen. Er gebeurt zoveel en je kunt er zo weinig in je eentje tegen beginnen. Hoe oneerlijk en heftig het nieuws ook is. Daarom vind ik het zo geweldig dat jongeren zoals Greta Thunberg en Malala Yousafzai hun stem laten horen voor de zaken die nauw aan hun hart liggen. Om ons allemaal wakker te schudden. Maar ja, zo zijn we nou eenmaal niet allemaal. De meeste van ons hebben het al druk genoeg met hun eigen leven bestieren.

Zorgen dat je een leuk mens bent
Toch kwam Lenette in haar show tot een bijzondere conclusie. Een conclusie waar ik voor de volle 100% achter sta en eentje waardoor ik mijn oren spitste. Ja, dit klopt, hier geloof ik met hart en ziel in en daarom doe ik wat ik doe. Want, vertelde ze, het enige wat je kunt doen is zorgen dat je niet teveel toevoegt aan alle ellende van de wereld en zorgen dat je een leuk mens bent en blijheid uitstraalt. Geweldig toch? Dit kun je ten alle tijden in je eigen leven oppakken en uitvoeren. Hier en nu en overal waar je komt.

De kracht van blij
Vervolgens legde ze het zelfs nog wat duidelijker uit en nu zal ik een klein stukje van haar citeren: “Op het moment dat ik blij ben en ik kom jou tegen en ik til jou op en jij wordt ook blij, dan hebben we er al twee…. Dan komt er een blije golf over de wereld… Nee, maar onderschat de kracht van blij niet.”

Een blije golf over de wereld
Nou, ik kan je vertellen toen ik dit hoorde, zat ik te wippen op mijn stoel met een geweldige grote glimlach op mijn gezicht. Een blije golf over de wereld, yes, dat is wat ik wil, dat is wat ik voor me zie. Onderschat de kracht van blij niet! Ik voel die kracht tot in mijn tenen en weet dat het de wereld kan veranderen. Niet in de vorm van grootse wereldwijde acties, maar juist heel klein in je eigen leven. Elke dag en zo vaak mogelijk. 

Geheugensteuntje
Mijn gele ballen kunnen bijdragen aan die heerlijke golf van blij. Laat alle gele ballen die je ziet jouw persoonlijke reminder zijn voor ‘blij’. Het is moeilijk genoeg met alle taken die gedaan moeten worden om ook nog eens te bedenken om blij te zijn. Laat je daarom helpen, laat de gele bal een geheugensteuntje zijn om even naar je eigen blij te gaan en te zorgen voor een fijne glimlach op je gezicht. Zo veranderen we samen de wereld, stap voor stap en lach voor lach.

Vind je het een uitdaging om bewust naar je eigen blijheid te gaan? Schrijf je dan in voor mijn 3-daagse programma. Ik help je in 5 minuutjes per dag op weg.

0 thoughts on “De kracht van blij”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: