De gele bal als een boomerang

Elke keer komt het gelebalgevoel weer bij me terug als een boomerang. Ik weet niet zo goed hoe en waarom. Of misschien weet ik het wel. Ik heb het de wereld in geslingerd, anderen hebben het opgepakt en slingeren het weer terug naar me. Anderen voelen wat ik bedoel en dat laten ze me graag weten.

Juist op momenten dat ik eraan denk die grote gele bal in de wilgen te hangen, komt er iemand voorbij die me herinnert aan het gelebalgevoel. Via een foto, een gesprek, een app of op social media. Bijzonder toch hoe dat gaat?

Hoe kan ik het negeren?
Het voelt soms zelfs alsof de gele bal mij heeft uitgekozen, dat ik zelf geen keuze heb. Dat klinkt natuurlijk raar, aangezien ik anderen juist bewust wil maken van de keuzes. En toch, hoe kan ik het negeren als iemand blij tegenover me staat of een mooie foto van een gele bal stuurt met een lief berichtje erbij? Ik word daar als vanzelf blij van.

Hoe gaaf is het als andere mensen op een fijne, positieve en vrolijke manier aan je denken, gewoon door een gele bal? Iemand vertelde me zelfs dat ze mijn naam telkens vergeet, maar dat ze aan een gele bal denkt elke keer dat ze mij ziet. 

Kiezen voor een fijn gevoel in jezelf
Misschien is dat ook wel wat ik wil bereiken. Je begint met het maken van een bewuste keuze, het kiezen voor een fijn gevoel in jezelf. Spreek dat uit en ga daar zo vaak mogelijk in zitten. Als je dat regelmatig doet, dan wordt het een automatisme en zo komt het gevoel steeds vaker bij je terug. Op momenten dat je je even niet zo fijn voelt en op manieren die je zelf niet verzint. Zo heb je de Wet van Aantrekking voor je aan het werk gezet. 

De Wet van Aantrekking
Daarom is de gele bal in mijn beleving ook zo krachtig, des te meer mensen bewust blij worden van een gele bal, des te meer energie de gele bal krijgt. De Wet van Aantrekking helpt vervolgens meer mensen vaker vrolijk te laten worden van een gele bal waardoor er steeds meer positieve energie aangemaakt wordt. En daar kan de wereld nooit genoeg van hebben. Sterker nog, op dit moment heeft ze dat meer nodig dan ooit.

Win-win situatie
Het fijne is dat als jij je focust op jouw eigen gelebalgevoel, deze ook telkens weer als boomerang bij je terug komt. Plus dat je er automatisch voor zorgt dat de wereld om je heen ook een stukje mooier wordt. Een echte win-win situatie, hoe geweldig is dat!?

2 thoughts on “De gele bal als een boomerang”
  1. Super, hoe geweldig dat is. Mooi hoe je schrijft over het laten toenemen van de positieve energie door de gele bal. Ik neem het mee in mijn rugzakje “belastingzaken verzachten”. Het wordt gelijk lichter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: