De broodnodige massage om weer te kunnen ontspannen

Als Anke en ik zitten na te praten over onze interessante samenwerking, vertelt ze over haar volle agenda, dat ze met veel verschillende projecten bezig is. Een tijdje geleden ontdekte ze  dat het haar moeite kostte om haar aandacht goed te verdelen en om focus te houden. Ze ging ermee aan de slag en heeft daar inmiddels wat meer rust in gevonden. Hierdoor heeft ze meer ruimte voor haar creatieve talenten, om de inspiratie te voelen en ideeën van beelden uit te gaan werken. Om met haar handen te kleien.

Maar ze is nog steeds moe. En terwijl ze dat zegt, voel ik dat ze wel een massage kan gebruiken. De tranen schieten meteen in haar ogen als ik dat hardop zeg. “Een massage kan jou de aandacht aan jezelf geven, om verder uit te rusten. Je lichaam waardeert fysieke aandacht en zal er blij mee zijn” zeg ik met volle overtuiging. Ze kijkt me met een bange blik aan en zegt alleen maar ‘ai’. Dan is het even stil. Ik raak een gevoelige snaar. Als ik haar vraag of dat klopt bevestigt ze het meteen. Ze vertelt er meer over en het blijkt een lastig punt te zijn. Ik voel intuïtief aan dat een dynamische massage haar goed zal doen. 

Uitrusten op de massagetafel
Met enige aarzeling neemt ze plaats op de massagetafel die er toch al staat. Gewoon om te voelen hoe dat ligt en hoe ze ondersteund met een kussenrol onder haar knieën toch gemakkelijk kan liggen zonder haar rug pijnlijk te voelen. Ik zet de warmte deken even aan. Al snel ligt ze comfortabel en het voelt aangenaam. Ik vertel haar wat een dynamische massage is. Dat ik haar zachtjes vasthoud en ga wiegen en schudden in haar eigen ritme terwijl ze op tafel blijft liggen. Dat deze massage een mooie manier is om te kunnen ontspannen en uit te rusten. 

Met de kleding aan
Terwijl ik het uitleg doe ik het ook, ik zie en voel dat ze het toelaat. “Bovendien kun je je kleding aanhouden” voeg ik nog toe. Dan slaakt ze een diepe zucht van verlichting. Daar zit dus de angst! Ze vertelt dat ze nu niet zo trots is op haar lichaam en zich niet graag uitkleedt bij iemand anders. Ik ga nog even door met het wiegen en ze geeft zich eraan over. “Wat is dit fijn, heerlijk!”

“Wow” is haar reactie als ik stop. “Dit wil ik wel, laten we een afspraak maken.” Met een grote glimlach en blije ogen komt ze van de massagetafel af. En ik ben blij dat ik het gezegd heb en haar dit nu kan geven.

Meer zorg voor haar eigen lichaam
Twee weken later is Anke er weer. Nu om een uurtje op de massagetafel te liggen en zich helemaal eraan over te geven. Ze vindt het wel spannend en had nog even een escape omdat ze was uitgenodigd voor een belangrijk overleg. “Maar dat heb ik verplaatst, nu is het goed dat ik hier ben” zegt ze. Het is een eerste stap naar meer zorg voor haar eigen lichaam. Ze heeft ook besloten om op vrouwenavonden te gaan zwemmen. “Dat is ook goed voor me. Ik ga me dan beslist beter voelen.” Ze klimt op de tafel, ik leg de kussens en rollen neer en dek haar toe met een lekker warm dekentje. De muziek start en de diffuser geeft een heerlijke lavendelgeur. We zijn er klaar voor. Haar eerste dynamische massage. Ze sluit haar ogen en ik leg mijn handen op haar lichaam. Het is nu al goed!

Wil jij ook graag eens de ontspanning van massage ervaren?
Houd je daarbij graag je kleding aan omdat dat comfortabel voelt? Dat is helemaal goed. Maak een afspraak voor een dynamische massage en kom een uurtje heerlijk ontspannen op mijn massagetafel. En het effect daarna zal ook groot en fijn zijn.

3 thoughts on “De broodnodige massage om weer te kunnen ontspannen”
  1. Zo is het Carla, heerlijk om te ontspannen en terug te komen bij jezelf.

    Met jouw liefdevolle benadering raad ik iedereen aan om de uitdaging aan te gaan.
    Aanraking vanuit respect en compassie werkt helend voor velen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: