Crisis… het moment van de waarheid

Crisis… het woord valt te pas en te onpas momenteel. Pas vanochtend werd ik echter zo getriggerd door het woord dat ik het ben gaan opzoeken. Dit is een oude gewoonte van mij. Als ik wil weten waar een woord vandaan komt of wat de achterliggende betekenis is, dan zoek het op, in een woordenboek, de encyclopedie en tegenwoordig vaak op internet. Zo heb ik al duizenden dingen, woorden opgezocht. Voor mij is het een snelle methode om extra te leren en ik vind het heel interessant om te doen. 

Crisis hoeft niet negatief te zijn
Crisis komt uit het Grieks, zoals zoveel in onze taal. Het betekent ‘moment van de waarheid’. Dit geeft toch een hele andere lading aan het woord dan zoals het nu wordt gebruikt. Het hoeft als woord an sich dus helemaal niet negatief te zijn. De waarheid is juist iets waar heel veel mensen zich mee bezighouden momenteel. Wat ook weer positief of negatief kan worden ervaren en uitgelegd. 

Kritisch naar het nieuws kijken
Al jaren ben ik kritisch met betrekking tot nieuws en andere media. Wat is hiervan waar en klopt het wat ik te zien krijg? Dit zijn vaak vragen die ik mezelf stel. En nee, ik ben geen complotdenker ofzo. Wel is het mij opgevallen dat media, of het nu de NOS , RTL of een grote buitenlandse nieuwszender is, elkaar kopiëren en dit geregeld doen zonder te checken en na te gaan of het klopt wat er wordt beweerd. 

Vertrouwen in de media
Aangezien ik dol ben op uitzoeken en nagaan en dus niet zomaar klakkeloos alles aanneem, ben ik er de laatste 10 jaar al verschillende malen achtergekomen dat wat geschreven of gepresenteerd wordt, niet klopt. Gedeeltelijk of helemaal niet met wat er werkelijk is gebeurd. Deels is dit aan de media zelf te danken. Medewerkers van het ene bedrijf kopiëren berichten van het andere bedrijf. Het fake news is iets dat er nog bij is gekomen via internet. Lastig om alles uit elkaar te houden. Het doet iets met vertrouwen in de media.

Internationaal nieuws
Als het om internationale aangelegenheden gaat, is het voor de Nederlandse media nog lastiger om na te gaan hoe het zit. Vaak blijkt dan pas na langere tijd hoe het daadwerkelijk zit of is gebeurd. Zoals bij de ramp met het vliegtuig de MH17. Dat schiet me als eerste te binnen. Een paar maanden na de ramp werd er een satellietbeeld openbaar gemaakt. Dit bleek al snel niet het echte beeld te zijn, maar een oud beeld van een passagiersvliegtuig dat niet eens leek op de MH17. De tijdsaanduiding klopte niet, uitgebracht door de Russische staats tv. De Nederlandse media heeft dit in eerste instantie overgenomen en uiteindelijk bleek dit niet het juiste beeld te zijn. Volgens de directeur van de staats televisie: “Het is per ongeluk misgegaan.” Per ongeluk of niet, in ieder geval geen juiste weergave van wat er gebeurd is.

Medische berichtgevingen
Ook medische berichtgevingen zijn soms vaag, onduidelijk of maken niet waar wat er gesuggereerd wordt. Zoals deze: ‘Zeelucht goed tegen kanker’. Het artikel is op 24 januari 2019 gepubliceerd in de Telegraaf. Het artikel komt er in het kort op neer dat je cholesterol daalt en dat de groei van kankercellen wordt geremd of zelfs gestopt. Helaas werkte dit niet en bleek het toch anders te zitten. Verder onderzoek loopt nog…

NOS herstelrubriek
Of deze: ‘Nieuw wapen tegen dementie: magnesium’. Wat ook niet zo mooi is als het lijkt. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er bestaat zelfs een website die de herstelrubriek van de NOS heet. Wat ik uitstekend vind, want zo worden fouten rechtgezet en alsnog goed geplaatst of gecorrigeerd.

Astrologie en hypnose
Kritisch zijn en voor jezelf onderzoeken hoe iets zit en werkt, is iets waar ik een voorstander van ben. Zo krijg je een beter overzicht in hetgeen er speelt en aan de hand is. Voor mij heeft het waarde. Ik wil graag weten hoe het zit, werkt, waar het vandaan komt en of het ergens op gebaseerd is. Achtergronden en verre gaande informatie heb ik altijd interessant gevonden. Om die reden ben ik astrologie gaan bekijken, onderzoeken en uitproberen. Uiteindelijk heb ik een vijfjarige opleiding gedaan tot praktijk voerend astroloog. En diverse opleidingen voor hypnotherapie en regressie. Daarom ben ik hypnose met kinderen en medische hypnose gaan doen.

Meer weten?
Neem dan contact op: www.kailosinzichten.nl/contact of bezoek mijn website: www.kailosinzichten.nl.

4 thoughts on “Crisis… het moment van de waarheid”
  1. Mooi verwoord. Ik ben toevallig het boek kosmische cycli van Alexander Ruperti aan het bestuderen en daar staat ook in: Griekse woord crisis is Krino en betekent besluiten nemen. De tijd is gekomen om een beslissing te nemen. Een crisis is een keerpunt, het is datgene wat aan verandering vooraf gaat. Gaat zo diep in zijn eenvoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: