Communicatie gaat vaker mis als Mercurius retrograde loopt

Praten doen we ons hele leven lang. De taal die we spreken gebruiken we om te overleggen, uit te wisselen, verbinding en contact te leggen met anderen. We drukken ons er in uit zoals we het gewoon zijn (zoals onze Vlaamse buren zeggen). Zonder er bij te hoeven nadenken en je bewust te zijn van wat je zegt, wissel je zo de benodigde taal uit met je familie en naaste omgeving. Je voelt je begrepen en gehoord door je omgeving.

Communiceren (en met name praten) is vaak een onbewust proces waar je niet bij stilstaat. Tot er een reden is om dat wel te doen. Vaak wordt je er pas weer van bewust als het niet goed verloopt, er misvattingen zijn of je de ander niet begrijpt en de ander jou niet kan duiden. Dan realiseer je je dat communicatie lang niet zo vanzelfsprekend is als gedacht. De neiging om er meer aandacht op te richten groeit dan juist. Zo wordt je manier van uitwisselen door jezelf en anderen onder een vergrootglas gelegd. Hierdoor kan je beter worden in deze uitwisselingen.

Mercurius: de gevleugelde boodschapper van de goden
De planeet die energetisch is gekoppeld aan communicatie, is Mercurius, ook wel de gevleugelde boodschapper van de goden genoemd. Hierover wordt verteld in een oude Romeinse sage. Daarin fungeert Mercurius als een soort van vliegensvlugge postbode die boodschappen in de vorm van brieven van de ene god naar de andere brengt. Zo verzorgt hij de communicatie tussen de goden. Bekender is hij echter als de god van de handel, winst en snelheid. Mercurius probeert in ieder geval verbindingen te onderhouden en aan te knopen, maar ook wat vaag is concreet te maken en te verhelderen.

Als Mercurius de andere kant oploopt
Mercurius verzorgt vaak een verbetering van de uitwisseling tussen mensen onderling. Tot deze de andere kant oploopt. Dan wordt waar Mercurius normaal in uitblinkt juist vaak hetgeen waar je je nek over breekt of struikelt, spreekwoordelijk gesproken. Mercurius belichaamt een aantal keer per jaar de energie van de misvattingen, miscommunicatie, telefoonstoringen, post die kwijt is geraakt, het elkaar niet verstaan of versprekingen. Dit zijn de periodes dat Mercurius retrograde gaat lopen en je daardoor bewuster maakt van wat je met je woorden en gedachtes aan het doen bent. Hierdoor word je in zo’n periode dan dus juist bewuster van je taalgebruik, de manier waarop je iets zegt en dat de ’toon vaak echt de muziek maakt’.

Bewuster taalgebruik in overeenstemming met jezelf en je gevoel
De momenten dat Mercurius retrograde loopt zijn dus uitstekend geschikt om te oefenen met de taal die je gewoon bent. Deze wordt dan minder gewoon. Juist als je het normaal gesproken op de automatische piloot gebruikt. Bewuster, in overeenstemming met jezelf en je gevoel. Zodat je stap voor stap beter wordt in de verbinding met jezelf. Bewuster naar de ander toe zodat je die ook beter begrijpt en eenvoudiger in verbinding staat tot elkaar.

Vanaf 10 mei
De komende weken, als Mercurius weer retrograde loopt, vanaf 10 mei, is het weer tijd om te oefenen. Oefen je mee?

Heb je behoefte aan begeleiding van bewustwording naar bewustzijn? Neem dan vrijblijvend contact op: kailosinzichten@gmail.com.

“Bewustwording leidt tenslotte tot bewustzijn.”
(Natasia de Ridder)

0 thoughts on “Communicatie gaat vaker mis als Mercurius retrograde loopt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: