Andere keuzes maken

Je wilt nooit meer zo’n beklemmend, aangepast leven leiden zoals je tot nu toe deed. Dat was jarenlang jouw manier van leven, om alles precies te doen zoals je het had bedacht. Met je hoofd ja. Niet met je hart, want dat was te ver buiten je comfort zone. Al die tijd leefde je in een soort van schijnveiligheid.

Jouw dagen, weken en maanden had je vooraf bepaald hoe ze eruit zouden moeten zien. Omdat je dacht dat dat wel voor jou zou werken. Maar nee dus. In ieder geval minder goed dan je had gehoopt. En dus heb je nu, beter laat dan nooit, besloten dat het écht anders moet…!

Van aangepast leven naar: ervaren van vrijheid
‘Zorg voor een goede basis in je leven.’
‘Bouw zekerheden in.’
‘Huisje, boompje beestje.’

Zo ongeveer.
Die overtuigingen had je van huis uit meegekregen. Dat was erin gestampt. Omdat je niet wist hoe het anders kon ben je op dezelfde voet verder gegaan als vroeger. Terwijl je het toen als beklemmend ervoer en je je er hard tegen afzette. Jij hebt jezelf wijs gemaakt dat dat jouw manier van leven was. Dat je niet anders kon. Ondanks dat die vermeende zekerheid veelal een basis van angst in zich heeft.

Als jij niet kiest maakt je lichaam een keuze
Totdat je op een dag wakker wordt en je jouw bedrijf en jouw leven als ondernemer vooral ‘gedoe’ vindt. Je lichaam wil niet meer, je hoofd lijkt leeg, je ogen hol en er komt geen zinnig woord meer uit je mond. 

Dat wat steeds als een min of meer prettig jasje om je heen hing is veranderd in een harnas dat is gaan vastroesten. Zo voelt dat soms voor jou. Dat je geen kant meer op kunt. Dat het jou beperkt. Dat er weinig tot geen spontaan moment meer in jouw leven is. Geen enkele mogelijkheid voor een onverwachte leuke gebeurtenis. 
Dat wil je anders vanaf nu.

De eerste stap
Je komt tot de conclusie dat je je leven als ondernemer anders wilt inrichten dan voorheen. Andere keuzes moet maken, anders is de kans groot dat je terugvalt in je oude gedrag. 
‘Anders’ is eng en spannend. Maar ervaring leert dat de angst voor de angst echter altijd groter blijkt te zijn dan dat de angst in werkelijkheid is. 
Mijn advies: maak die keuze en zet die stap.

De eerste en belangrijkste stap gaat over keuzes maken. Het gaat over lef hebben. Je zult inzicht krijgen in de aannames die je doet, belemmerende overtuigingen die je hebt, en je oordelen. Dat alles heb je eerst te herkennen en erkennen voordat je de volgende stap kunt zetten.

Herken jij dit?

  • Kom jij na het lezen van dit blog tot de conclusie dat jij ook veel doet op de automatische piloot…?
  • Doe jij vaak dingen die je niet leuk vindt…?
  • Vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen…?
  • Ga jij ervan uit dat mensen van alles van jou verwachten…?
  • Wil je constant rekening houden met een ander en vergeet je je eigen behoeften…?

Overtref jezelf en ga de uitdaging aan

  • Wil niet te snel: neem haalbare kleine stapjes
  • Stel geen eisen aan jezelf: doe jezelf een verzoek
  • Count your blessings: zie wat er tijdens dit proces wél goed gaat
  • Wacht niet langer

Kies nu voor een andere manier van leven! Blijf niet onnodig lang in je eentje tobben. Laat mij even een half uurtje met jou meedenken tijdens een Inzichtsessie. Kijk ik samen met jou waar jij tegenaan loopt. Onderzoeken we wat jou behulpzaam is, zodat je minder ‘gedoe’ ervaart en weer lekker aan de bak kunt. 

Tijdens die gratis (!) sessie ontvang je van mij wat tips en adviezen. Daar kan je gelijk zelf al mee aan de slag, zodat je de boel snel en/of zelfs beter dan voorheen op de rit hebt. Fijn idee, toch? 

0 thoughts on “Andere keuzes maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: