Als samenzijn al niet zo leuk was

Als samenzijn al niet zo leuk was de laatste tijd, dan wordt het er nu echt niet gemakkelijker op. Thuiswerken, niet meer de deur uitgaan… Als het eigenlijk al helemaal niet zo lekker liep tussen jullie, dan zijn deze richtlijnen dus helemaal niet zo’n pretje. Je ervaart op elkaars lip te zitten en voor je het weet lopen de ruzies nog veel hoger op.

Waar corona jullie voor uitnodigt
Hoe meer je bij elkaar bent, hoe duidelijker het wordt hoe je op elkaar reageert en wat je raakt. Alsof je samen onder een vergrootglas ligt, kan de komende tijd pijnlijk duidelijk worden hoe jullie ervoor staan. Daar kun je van schrikken, het kan je beangstigen of benauwen. Misschien ben je wel bang dat je deze periode niet haalt met elkaar?

En daar ligt dus juist de uitnodiging: kijk eens naar wat jullie doen samen, hoe het gaat en of je wel blij wordt van hoe jullie reageren op elkaar. Nu heb je dus geen kans meer, of veel minder, om daaraan te ontvluchten, nu moet je wel. Je moet elkaar en dat wat jullie doen wel in de ogen kijken. Een paar tips daarbij kunnen best wel handig zijn. 

Wat heb ik nodig?
Wanneer ik iets meemaak dat me raakt, dan lukt het me steeds beter om te voelen. Ik ga zitten, ervaar wat er gebeurt en stel dan de vraag ‘Wat heb ik nu nodig?’. Het is zo fijn te ervaren dat ik altijd antwoord krijg, vanuit mezelf. 

Ik nodig je dus uit om hetzelfde te gaan doen. Of dit nu gaat om de angst die je voelt vanwege corona, of omdat je partner je raakt, je weer ruzie hebt gehad, ga eens zitten, voelen en vraag wat je nodig hebt. Vertrouw op het antwoord dat je krijgt, dat je hoort of voelt in jezelf. En geef jezelf dus wat je nodig hebt. Het kan ook heel goed zijn dat je te horen krijgt wat je juist wel of niet moet doen naar je partner toe. Het antwoord is niet altijd fijn of leuk, maar wel het juiste en precies datgene wat jij of de situatie op dat moment nodig heeft.

Tips om de komende periode samen goed door te komen
Ik geef je graag een paar tips die jullie kunnen toepassen thuis om deze tijd goed door te komen:

  1. Spreek letterlijk af wanneer je wel en wanneer niet samen in een ruimte bent. Met andere woorden: geef elkaar de ruimte wanneer je voelt op elkaars lip te zitten.
  2. Probeer in gesprek te blijven met elkaar wat deze periode met je doet, wat je moeilijk vindt. Lukt praten niet, schrijf elkaar dan een brief.
  3. Compassie was waarschijnlijk al lastig en dan is nu zeggen ‘breng compassie op voor elkaar’ een tip waar je niet zoveel aan hebt. Daarom kun je hier de compassie-oefening doen. Doe dat dan eerst op jezelf, want wanneer je geen compassie kunt voelen voor jezelf, wordt het wel lastig om dat voor de ander te voelen.
  4. Neem verantwoordelijkheid voor wat je doet. Je bent zelf de sleutel naar het geluk in de liefde. Dat betekent dat je ook verantwoordelijk bent voor dat wat er niet goed gaat. Daarbij is het belangrijk dat je weet waar zowel jijzelf als de ander vandaan komt, dat je weet waarom je zelf en de ander reageert zoals jullie doen. Dat is niet gemakkelijk, dus ook daar heb ik een oefening voor, zodat je daardoor elkaar beter kunt begrijpen.
  5. Mocht dit allemaal niet werken, neem dan contact met me op om kennis te maken en te kijken wat er nog meer nodig is.

Relatietherapie online? Ja dat kan!
Juist nu jullie het waarschijnlijk zo hard nodig hebben om te werken aan jullie liefde, wil je misschien liever geen nieuwe contacten aangaan of de deur uit gaan. Ik ben getraind in kijken en luisteren en ik ben in staat om op een korte en krachtige manier te ontrafelen wat er zo verstrikt is geraakt tussen jullie. Samen onderzoeken we welke patronen jullie de relatie inbrengen, wat er nu in deze tijd precies gebeurt en waarom het moeilijk gaat tussen jullie. 

Voel maar wat er nodig is, op welke manier jij door deze periode heen wilt gaan samen, wie je wilt zijn, welk voorbeeld je wilt zijn naar je kinderen. 

0 thoughts on “Als samenzijn al niet zo leuk was”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: