Als je haar maar goed zit

Wat hebben we er met zijn allen naar verlangd. Eindelijk weer naar de kapper. Wie had ooit gedacht dat de kapper tot de primaire behoefte van ons welzijn behoorde? Ik in ieder geval niet. Ik ging standaard een keer in de zes weken naar de kapper. In mijn vroege jeugd deden we het thuis. Haren kleuren en permanent zetten. Toen ik werk kreeg en zelf geld verdiende, ging ik naar de kapper.

Haar kleuren
Ik weet nog goed dat de nieuwste trend in haarkleur aubergine was. Ik was 14 jaar. Nou dat heb ik geweten. Natuurlijk wilde ik mijn haar ook in deze bijzondere winterkleur geverfd hebben. Nu moet je weten dat ik tot het blonde soort behoor en blond en donkere verfkleuren gaan niet echt goed samen. 

Ik ging één dag naar school en werd uitgemaakt voor Pipo de clown. ‘s middags fietste ik naar de drogisterij om mijn haar te kunnen ontkleuren. Hoogblond met een roze gloed was het resultaat. Dat soort dingen kun je toch maar beter aan de kapper overlaten.

Te laat
Tegenwoordig ga ik nog een keer in de tien weken naar de kapper. Mijn haar kleuren doe ik niet meer en ik draag het regelmatig in een staart. Dus vaker is niet echt nodig met mijn huidige coupe. Ik was in oktober nog naar de kapper geweest en een rekensommetje brengt me 10 weken later dan zo vlak voor de kerst. Prima toch? Totdat de nieuwe lockdown werd aangekondigd. Geen waarschuwing vooraf, alleen: ‘Vanaf morgen sluiten alle kappers hun deuren.’ Mijn man was de week ervoor nog geweest, de slimmerik, maar ik was te laat.

Goede coupe
Nu heb ik de afgelopen maanden de kapper nog niet gemist. Mijn kapper had een goede coupe geknipt, waardoor het nog steeds prima zit. Ach ja, met een staart kan het ook bijna niet anders. Nu moet ik wel stiekem bekennen dat ik de pony al een keer heb bijgeknipt.

Als je haar nu goed zit
Nu is iedereen verheugd dat de kapper weer open is en dat we er op ons paasbest uit kunnen zien. Ik wacht nog een paar weken tot de druk er weer een beetje vanaf is. Ik ben dan ook de afgelopen maanden doorgegaan met mijn personal branding, maar jij misschien niet. Dus als jij wel binnenkort weer bij de kapper bent geweest, is dat een mooie reden om aan de slag te gaan met je online zichtbaarheid. Neem contact op met een fotograaf voor nieuwe foto’s op je website en neem gelijk een reeks nieuwe video’s op. 

Geen excuses meer, want voordat je het weet is er een nieuwe lockdown en kunnen we een tijd niet naar de kapper.

0 thoughts on “Als je haar maar goed zit”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: