Alles wat mooi is, mag gezien worden

Ik kijk naar de foto’s die ik maakte van een van mijn klanten, en wat ik zie is oneindig veel warmte. Dat raakt me diep. Haar ogen staan zacht, ze stralen. Heel rustig, je zou het bescheiden kunnen noemen. Iemand die niet staat te roeptoeteren dat ze zo geweldig is. Maar wel iemand met liefde, met een oprecht hart die anderen verder wil helpen met dat stukje waar zij zo goed in is en waarin ze heel veel voor een ander kan betekenen.

Soms heb je maar één iemand nodig 
Één iemand die je even op weg helpt, en dan gaat het weer. Dan ontstaat er ruimte en vertrouwen, dan kom je weer verder – waar je eerder vastzat en niet meer wist hoe je eruit moest komen.

Bescheidenheid versus grootsheid
De wereld is bevolkt met mooie mensen die zulke mooie, waardevolle dingen kunnen doen voor een ander. En die daar vaak heel bescheiden in zijn. Die bescheidenheid vind ik mooi, het hoeft allemaal niet zo luidruchtig. Je kunt ook in alle bescheidenheid heel krachtig zijn. Denk aan Obama, aan Mandela. Hoe onnoemelijk veel mensen hebben zij geraakt, geïnspireerd? In al hun bescheiden grootsheid.

Niet iedereen hoeft een grootheid te worden
Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen die grootsheid in zichzelf moet ontdekken. Daar zit voor mij gelijk iets heel dwingends in. Want als je niet je ‘best life ever’ leeft, of je volle potentieel benut, of niet groot durft te dromen, dan kom je er niet. Dan voelt het al bij voorbaat als een mislukking. Terwijl ik denk: niet iedereen hoeft een grootheid te worden. De suggestie dat je dat zou moeten willen, kan totaal verlammend werken. Terwijl je zoveel mooie dingen kunt doen voor de mensen in jouw omgeving – in al je bescheidenheid. 

Kleine acties, grootse gevolgen
Als iedereen vijf mensen in zijn omgeving zou raken met warmte, liefde en betrokkenheid, hoe zou de wereld er dan uitzien? Al die kleine individuele mooie acties bij elkaar brengen een grootse stroom op gang van waardering voor elkaar. Zo kan het ook. 

Weet waar jouw waarde zit en laat die zien. Op jouw manier, in jouw tempo – maar laat het zien. Want alles wat mooi is, mag gezien worden. Moet gezien worden, juist nu.

De Visiegraaf
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. Ik denk graag met jou mee om te kijken hoe we jouw bedrijf aan meer klanten en meer omzet kunnen helpen. Mail me voor een gratis en vrijblijvend online strategie-gesprek. Ik geef je sowieso suggesties voor een succesvolle aanpak. Ik zie je graag!

0 thoughts on “Alles wat mooi is, mag gezien worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: