8 Makkelijke tips om blij te worden

Er zitten ongelofelijk veel voordelen aan je blij en vrolijk voelen. Ten eerste voelt het natuurlijk gewoon heel fijn, en daarnaast ben je energieker, optimistischer, dankbaarder, oplossingsgerichter, heb je een vergroot relativeringsvermogen en ga zo maar door. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om je vaker goed te voelen. Vandaar dat ik graag 8 tips deel om gemakkelijk naar je eigen vrolijkheid te gaan.

 1. Deel grappige anekdotes
  Deel leuke, grappige voorvallen met je collega’s of huisgenoten. Natuurlijk praat je sowieso met de mensen om je heen, maar bedenk dat je op deze manier ook kunt kiezen voor je eigen vrolijkheid. Dus kies je ervoor om mee te gaan in de roddels en het herkauwen van problemen, of ga je voor leuke, grappige voorvallen? Of vertel je bijvoorbeeld waar je dankbaar voor bent? Dat werkt ook heel goed.
 2. Maak een blijheidspot
  Schrijf aan het eind van de dag op wat superleuk was aan de dag, waar je om gelachen hebt, of waar je dankbaar voor bent. Stop al die briefjes in een mooie pot. Aan het eind van de week, of op een dag dat je je rot voelt, pak dan een briefje uit de pot en denk terug aan die mooie herinnering en herbeleef het gevoel.
 3. Koop een grappige scheurkalender
  Er zijn zoveel leuke scheurkalenders, met flauwe grappen, vreemde dialecten, van stripfiguren of grappige quotes. Kies er eentje waar je vrolijk van wordt. Deze kun je natuurlijk op het toilet hangen, of naast je bureau, bij de voordeur. Maak er een gewoonte van om op een vast tijdstip een blaadje af te scheuren en je hebt een dagelijks glimlach-moment voor jezelf gecreëerd. 
 4. Gekke bekken trekken
  Begin je ochtend door jezelf met een grote lach voor de spiegel goedemorgen te wensen en trek dan een gekke bek naar jezelf. Bijna als vanzelf begin je te lachen, want het is in het begin nogal onwennig en vervolgens gewoon echt grappig om je eigen vervormde gezicht te zien. Is dit te vreemd en raar voor je, glimlach dan in ieder geval wat vaker naar je eigen spiegelbeeld.
 5. Vrolijke foto/afbeelding 
  Zoek een foto van een vrolijke gebeurtenis of een afbeelding waar je elke keer om moet lachen. Als het kan, vergroot deze dan zodat het goed opvalt en zet deze op een plek die je elke dag ziet. Of gebruik het als achtergrond op je computer of startscherm op je telefoon. Vaak zie je die na een tijdje niet meer bewust, vervang deze daarom af en toe of zet de foto op een andere plek.
 6. Download een gekke ringtone
  Er zijn ongelofelijk veel ringtones, leuke, gekke en grappige. Download er eentje waar je om moet lachen en gebruik deze als wekker. Zo begin je je dag al met een lach en als dat geen geweldige start is, dan weet ik het niet meer. Natuurlijk kun je meerdere ringtones installeren voor andere acties op je telefoon, zo laat je al die telefoonpiepjes op een positieve manier voor je werken.
 7. Spreek af met mensen waar je energie van je krijgt
  Maak de keuze om vaker met mensen af te spreken waar je energie van krijgt. Vrienden waar je ontzettend mee kan lachen, iemand die je begrijpt of waar je helemaal ongegeneerd jezelf kan zijn. Dat kan één persoon zijn of meerdere natuurlijk. Je kunt niet voor iedereen om je heen kiezen, zoals je collega´s en familie. Wel kun je beslissen aan wie je meer aandacht geeft en wie minder. Niet door onaardig tegen een ander te zijn, maar door in jezelf die keuze te maken.
 8. Gebruik YouTube
  Zoek regelmatig een grappige video op YouTube en als je die niet zo snel kan vinden, zoek dan op ‘aanstekelijke lach’ en ongetwijfeld komen er een paar video’s naar boven waar je ontzettend om moet lachen. Of zoek naar bloopers, of een beroemdheid die je grappig vindt. Of, nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. Maak bewust de keuze om te lachen en zoek daar een video bij. Zo simpel kan het soms zijn!

Wil je wat meer hulp om regelmatig naar je eigen blijdschap te gaan? Ik heb een online programma waarmee ik je 30 dagen help herinneren even een moment te pakken om te genieten. Doe je mee? Hier vind je meer informatie.

0 thoughts on “8 Makkelijke tips om blij te worden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: