6 Heerlijke plekken om te schrijven

Het is prettig als je een vaste schrijfplek hebt thuis. Een plek waar je je fijn kunt installeren met je schrijfboekje en pen, bijvoorbeeld op de chaise longue, in/op bed, aan de keukentafel, je bureau…

Ik vind het zelf enorm inspirerend om op andere plekken te schrijven, even weg uit je dagelijkse omgeving en je zintuigen optimaal laten werken. Zeker als de schrijfzin een tijdje is afgenomen, dan plan ik een schrijfmoment voor mijzelf op een externe locatie. Wat zijn fijne en inspirerende schrijfplekken?

Grand café
Zoek een fijne plek, met goed uitzicht in een grand café. Luister naar de gesprekken om je heen, kijk naar de voorbijgangers buiten, proef de heerlijke latte, espresso of verse muntthee. Geniet… en de inspiratie om te schrijven komt vanzelf.

Bibliotheek
De rust en de sfeer in een bibliotheek brengt meteen rust in je hoofd. In de omgeving van al die prachtige boeken, krijg je als vanzelf schrijfzin.

Kerk
Hoe bijzonder is het om, gewoon op een doordeweekse dag, plaats te nemen in een kerkbank? Kijk om je heen naar alle pracht en praal, luister naar het zachte geroezemoes, staar in de flakkerende kaarsen en laat het licht op je schijnen door de glas in lood ramen. Deze spirituele omgeving geeft je ongetwijfeld de rust om daar, op die plek, te schrijven.

Bankje in een park
Neem lekker plaats op een bankje met voldoende uitzicht, in het park. Ruik de geur van de natuur, de bloemen en de planten. Kijk naar de voorbijgangers die hun hond uitlaten, en groet ze. Lach naar de spelende kinderen en hoor de eendjes kwaken. Schrijf erover. Wat je ziet, hoort, voelt en ervaart.

Onderweg
Of je nou in de trein, de bus, het vliegtuig of de auto zit (als bijrijder)… je bent op reis, je bent onderweg ergens heen. Alleen dat is al een ervaring. Waar ga je heen, wie of wat ga je bezoeken, hoe lang ga je reizen, wat zie je onderweg allemaal? Genoeg onderwerpen die je inspireren om te schrijven.

Aan zee
Mijn ultieme schrijfplek is op het terras van een strandtent. Lekker nestelen op een loungebank, een ijsthee, witbier of rosé binnen handbereik. Vol in de zon of lekker onder de parasol, afhankelijk van de temperatuur. Heel veel geluiden zijn er op het strand. Probeer ze te scheiden door te focussen: op de zee, op de kwebbelende mensen om je heen, op de zeemeeuwen, op de loungemuziek… Voel wat je voelt en zet dat op papier. Ook in de duinen, met uitzicht over de zee, is het een genot om te schrijven terwijl je de wind door je haren voelt waaien.

Schrijfzand aan Zee
Verlang jij naar een hele dag schrijven aan zee? Kom dan op 21 juni naar de workshop Schrijfzand in Den Haag-Kijkduin. Een cadeautje aan jezelf.

6 thoughts on “6 Heerlijke plekken om te schrijven”
  1. Schrijven is altijd fijn overal en altijd. Op het water terwijl je langzaam heen en weer wordt gewiegd door het water is toch wel een van de mooiste plekken om te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: