5 Redenen waarom de Gordon® Methode zo past bij hoogsensitieve personen

Ik herinner het me als de dag van gisteren. Ik vertelde een oud-collega wat ik wilde doen als volgende stap in mijn werkleven. Ze luisterde en liet me mijn verhaal vertellen. Ik voelde ruimte, geen oordeel en het maakte dat ik mezelf kon zijn. Geen advies, geen kritiek. Ik voelde een vrijheid en autonomie. Yes! Ik wist toch zeker zelf wel wat ik zou gaan doen. Ik voelde meer kracht dan ooit tevoren. 

Nu weet ik inmiddels dat dit een hele effectieve vaardigheid is die ontzettend waardevol is in contact met anderen. Actief luisteren. Mijn beeld over communiceren volgens de Gordon® Methode is vanaf dat moment ontstaan en ik ben nog steeds razend enthousiast. Dat wilde ik ook. 

Ook praktische handvatten
In mijn werk als casemanager in reïntegratie leerde ik mijn passie, om anderen in hun kracht te brengen, kennen. De concrete vaardigheden van de Gordon® Methode pasten daar helemaal bij. Niet alleen attitude veranderen, maar ook praktische handvatten, in plaats van ‘doe waar je gelukkig van wordt’.  Voor veel mensen is dat te abstract en het ondersteunt hen niet in de stappen naar de vrijheid die we allemaal zo graag willen. 

Humanistische psychologische basis
Als hoogsensitief persoon merkte ik gaandeweg steeds meer dat de humanistische psychologische basis van het werk van Thomas Gordon ten diepste past bij mijn waarden en visie op de wereld. Het past enorm bij mijn sensitieve aard. Ik wil je graag nog 5 redenen vertellen waarom het zo kloppend is voor mij: 

Gelijkwaardigheid
Ieder mens is gelijkwaardig. Of je nou putjesschepper bent of een CEO, kind of ouder. Of je nou samenwerkt vanuit verschillende rollen, als mens ben je gelijkwaardig. Ieder mens verdient aandacht voor zijn of haar unieke persoonlijkheid. Tenslotte is je positie ‘maar’ een rol. ‘Niet gelijk maar gelijkwaardig’ is een van mijn favoriete uitspraken. Dit voel ik iedere dag en ik leef dat voor. Als HSP’er heb ik gelijkwaardigheid hoog op mijn waardenlijstje staan. En in de Gordon® Methode is dat een hele belangrijke peiler die effect heeft op je woorden en houding naar anderen. 

Openheid
Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe meer er van je gehouden kan worden. Openheid en jezelf laten zien is een belangrijk onderdeel van assertiviteit en de basis van fijne relaties. Openheid over jezelf. ‘Echt zijn’ gaat over je gevoelens, gedachten, mening en waarden. Waarbij je ook open kunt staan voor de belevingswereld van anderen. Openheid betekent niet dat je met iedereen je ziel en zaligheid hoeft te delen. Je laat meer van jezelf zien op basis van je gevoelens en gedachten. Jij kiest wat je deelt. Open zijn maakt verbinding en zorgt voor een menselijke touch, of je nou leidinggevende bent of in contact met je klanten. Doordat je meer van jezelf laat zien worden overeenkomsten en verschillen duidelijk waardoor je eventueel ook kunt ontdekken dat je niet meer zo bij elkaar past. 

Liever heb ik enkele goede contacten die kloppen dan doen alsof en oppervlakkig geklets. Daar word ik als hoogsensitief persoon blij van. Dan gaat het tenminste ergens over. Dat maakt werkverhoudingen en klantcontacten tot fijne relaties en voorkomt veel ruis en gekunsteld contact. Meer energie en rust.

Vanuit jezelf communiceren 
Zonder oordeel communiceren is een belangrijk onderdeel van de Gordon® Communicatie. Dat doe je door ik-boodschappen die iets zeggen over jou en niet gaan over oordelen over de ander. Fijn voor de ontwikkeling van je ik-besef, duidelijkheid en je zichtbaarheid. Deze vaardigheden zijn zo zuiver dat je overal jouw assertieve boodschap kunt geven, op respectvolle wijze. Niks egoïsme, arrogantie of wetenschappelijke feiten. Dit gaat over jou. Voor bescheiden en zachtaardige HSP’ers is dit een fantastische manier om zichtbaar te zijn zonder jezelf te verliezen! Zonder jij-taal met een oordeel over de ander ben jij zichtbaar en je maakt meteen duidelijk onderscheid tussen jou en de ander. Win-win. 

Conflicten oplossen 
Sta je verschillend in de relatie of een situatie, dan is het oplossen zonder macht enorm helpend als je gevoelig bent voor afwijzing of harmonieverlies. Je kiest voor jezelf en hebt aandacht voor de behoefte van de ander. En andersom. Je houdt rekening met de ander en met jouw behoeften. Waar een HSP’er vaak als vanzelf eerst kijkt of een ander geen last heeft van eigen verlangens en wensen, want de behoefte aan harmonie is erg groot. Nu geen compromis meer, maar samen oplossingen kiezen waar je beide ruimte in hebt. Joehoe.. eindelijk een stappenplan waar ik niet als vanzelf mezelf opoffer.

Grenzen stellen 
En als ik dan als fijngevoelige vrouw moest leren op mijn strepen te staan, was dit wel een helpende manier om wel mijn grenzen te stellen. Want als HSP’er heb ik authenticiteit hoog in het vaandel staan en assertiviteit kreeg ik vroeger niet met de paplepel ingegoten. De Gordon® Methode heeft mij absoluut versterkt om meer extravert en zichtbaar te zijn. Mezelf kunnen zijn, zonder oordeel en met behoud van waardigheid en betrokkenheid. Dat ik dit niet als jong onzeker gevoelig meisje hebt geleerd, blijft jammer. Toch maakt dat juist mijn missie groter: mijn generatie HSP-vrouwen inspireren om nu de keuze te maken meer regie te nemen in hun leven. Liever laat dan nooit; laatbloeiers zijn vaak hele mooie bloemen. 

Wil je meer weten? Ik inspireer je graag: Dorotheaverhagen.nl 

0 thoughts on “5 Redenen waarom de Gordon® Methode zo past bij hoogsensitieve personen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: