5 Boekengenres voor in je koffer

De vakantieperiode komt eraan. Maar ook als je niet op vakantie gaat, is de zomer een zeer geschikte periode om lekker te lezen. Om die boeken in te duiken waar je normaal – door alle dagelijkse bezigheden – niet aan toekomt. Of wat dacht je van die stapel die al maanden op je nachtkastje ligt? Ik selecteer de boeken voor mijn reisbagage altijd nauwkeurig omdat een goede opbouw qua genre raadzaam is.

Waarom? Omdat het tijdens je vakantie eerst verstandig is om af te koppelen van je werk en van thuis. Begin dus niet met zware kost, maar met lekkere luchtige lectuur: easy reading. En dat studie- of zelfhulpboek mag sowieso nog even wachten tot einde zomer. Ik geef je 5 genres en wat leuke suggesties.

1 – Iets luchtigs
Begin je vakantie altijd met tijdschriften of een luchtige roman waar je moeiteloos en lekker vloeiend doorheen gaat. Denk aan een boek van Lucinda Riley, Corina Bomann, Karen Swan of Anne Jacobs. Ook het boek ‘Zwaluwdans’ van Jet Nijland kan ik (als Spanjeliefhebber) ook van harte aanbevelen. Ik schreef er op mijn andere blogplatform spanjeliefhebbers.nl een recensie over.

2 – Een klassieker
Hoe fijn is het om tijdens je vakantie weer eens een gouwe ouwe te lezen? Zo’n echte klassieker van Mulisch of Bernlef. Toen ik afgelopen schooljaar de literatuurlijst van mijn zoon voor 4 en 5 havo met hem doornam, werd ik wel heel blij van al die oude titels hoor. Ik ben opnieuw ‘Een vlucht regenwulpen’ gaan lezen, van Maarten ’t Hart. Genieten! En in mijn vakantiekoffer gaat het boek ‘Kinderen van Moeder Aarde’ mee, van Thea Beckman. Een kinderboek? Dat vind ik juist leuk!

3 – Iets spannends
Niets is lekkerder dan in één ruk (of met flinke teugen) door te kunnen lezen. Zeker als het een thriller is. Tijdens je vakantie kan dat eindelijk. En dan bedoel ik dus een Harry Potter of Het boek van Efra, geschreven door een van mijn bloggers Maaike de Wilde. Er zijn al twee delen te koop: Insula en Lunaris. En haar boeken zijn spannend! Echt bizar mooie epic fantasy.

4 – Een pittige pil
Met een pittige pil bedoel ik natuurlijk ook zo’n boek waar je tijdens normale werkweken niet aan toe komt, omdat je ogen dan al na 10 minuten lezen dichtzakken. Maar nu is er tijd. In je ligstoel, op je strandbedje, in de hangmat… maakt niet uit. Eindelijk heb je de rust om pittige literatuur te lezen van bijvoorbeeld Carlos Ruiz Zafón of Idelfonso Falcones.

5 – Vakliteratuur
Wanneer het einde van je vakantie of de zomer nadert, dan pas duik je in een zelfhulpboek of vakliteratuur. Inmiddels ben je lekker ontspannen, staan je zintuigen wijd open en kun je deze literatuur veel nuchterder en objectiever bestuderen. De informatie komt dan makkelijker tot je, want er is weer ruimte in je hoofd. Dit is het ideale moment voor mijn boek BLOG Zinnig & Zuiver. Ook beschikbaar voor de e-reader!

Ik wens je een heerlijke literaire en ontspannen zomer.

0 thoughts on “5 Boekengenres voor in je koffer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: