4 Totaal verschillende boeken om juist nu te lezen

Ik ben een enorme boekenwurm. Als kind vond je mij altijd in de bibliotheek. En dan nog kon ik niet kiezen uit de enorme stapel boeken die ik naar de balie sjouwde. Voor mij is lezen de ultieme manier van ontspanning. En ondanks dat ik best wel digitaal ben onderlegd, kan ik niet wennen aan een e-reader. Ik ben te dol op de geur en het materiaal van een echt boek. Bovendien ben ik door mijn werk het schermpjes-turen wel zat als ik wil ontspannen.


Wat een geschenk is het dus dat ik als schrijfcoach en eindredacteur al die manuscripten mag lezen en redigeren. En dat ik vele klanten mag coachen met het schrijven van hun boek. Wist je dat in deze bloggroep maar liefst 4 ondernemers zitten die al een of meerdere boeken hebben geschreven? Het zijn 4 totaal verschillende boeken en ik adviseer je om ze rechtstreeks bij de auteurs te bestellen, daar help je ze mee. En om ze juist nu tijdens de coronacrisis te lezen. Ik licht toe waarom.

Geschreven door Jellie Pijpers

Het lezen van ‘Jouw kern van waarde’, geschreven door Jellie Pijpers, verrijkt je enorm! Het geeft inzicht in jouw pad, om te onderzoeken wat jouw talent, jouw kern en waarde is. Als je dat eenmaal hebt ontdekt en omarmd geeft dat vrijheid en je onderscheidt je van de ander. Het maakt jou tot je unieke zelf, authentiek! Nu we tijdens de coronacrisis worden uitgedaagd om in onszelf te keren, om te ontdekken wat we nou écht willen, is de boek absoluut jouw gids.

Geschreven door Maaike de Wilde

Zodra ik in het boek Insula begon te lezen, wilde ik door niets of niemand gestoord worden. Zo’n boek waarin je wordt meegezogen in het verhaal. Het is zó spannend en magisch, dat ik de ene keer vergat om door te ademen tijdens het lezen en de andere keer mijn hart voelde kloppen in m’n keel. De personages, het rijk Insula, het goed en het kwaad, de mystiek en magie…. dit boek is fascinerend en geschikt voor alle leeftijden vanaf 14/15 jaar. Maaike neemt haar lezers mee naar een hele wondere wereld. Ondanks dat het Fantasy is, klopt alles en kun je je identificeren met de personages. Een magisch, spannend boek met heel veel diepere lagen die je raken en aan het denken zetten. Gelukkig is ze al volop bezig met het schrijven van deel 2. In coronatijd een verrukking om bij weg te dromen en de spirituele lagen in dit boek intens te voelen.

Geschreven door Jolanda Pikkaart

Herken je dat je aan je boek, verhaal of blog wilt schrijven en dat je geen inspiratie hebt? In het boek van mijn collega-schrijfcoach ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie’ deelt zij de geheimen van inspiratie, zodat je kunt gaan schrijven in een flow. In oktober 2020 verschijnt dit boek van Jolanda Pikkaart, maar je helpt haar natuurlijk enorm in coronatijd om het boek nu alvast te bestellen. En als je toch al staat de popelen om aan de slag te gaan met je boek, koop dan in ieder geval ook de Boekplanner met ‘Zorg dat jouw boek er wel komt’. Dan benut je deze periode optimaal.

Geschreven door Susan van der Beek

Hartmama is een boek over moeders en dochters. Moeders die doodgaan en hun dochters als jong kind achterlaten. Dochters die opgroeien zonder hun moeder en haar missen. Dochters die soms levendige herinneringen hebben aan hun moeder en soms helemaal geen, simpelweg omdat ze te jong zijn als het noodlot toeslaat. De impact van jong ouderverlies is groot en tegelijkertijd onzichtbaar. Veel vrouwen die later in hun leven vastlopen in hun werk, of problemen krijgen met hun psychische of fysieke gezondheid, hebben zelf ook geen idee dat dit te maken kan hebben met hun vroege verlieservaring. Als ze geluk hebben, komen ze op het juiste moment de juiste hulpverlener tegen, zodat ze soms tientallen jaren na het overlijden van hun moeder alsnog kunnen rouwen. In deze tijd van rouw, eenzaamheid en verlies is het boek Hartmama, van een van mijn favoriete en liefste klanten Susan van der Beek, ongelooflijk helend.

1 thought on “4 Totaal verschillende boeken om juist nu te lezen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: