Wat schrijf je in het zand?

Doe jij het wel eens? Schrijven in het zand? Ik vind het magisch, want je kunt lekker groots uitpakken. Het strand is zo weids, je hebt alle ruimte. Geweldig toch? Wát schrijf je dan in het zand, vraag je je misschien af. Ik geef je wat tips.

Tip 1 – Verlangen, droom
Durf jij groots te dromen? Ik wel. Hoe gaaf is het dan om jouw droom in grote letters in het zand te schrijven? Zodat de vogels en vliegtuigjes het van bovenaf kunnen lezen? En de zee jouw mooie droom meeneemt naar andere oceanen. Zodat ook alle vissen het kunnen zien. Laat de magie zijn werk doen, dan komt jouw droom uit.

Tip 2 – Intentie
Hetzelfde geldt voor een intentie. Die kan nog wat wankel voelen om op papier te zetten misschien. Beter om ‘m daarom helder te formuleren in het zand, in de aarde. Jouw intentie is dan gegrond en vanuit dat stevige fundament voel jij dondersgoed wat je te doen staat.

Tip 3 – Namen
Wat natuurlijk altijd leuk is om te doen, is je naam in zand schrijven. Lekker groot. Ook voor kinderen een goede oefening in ruimte nemen en motoriek.

Tip 4 – Nieuws
Een nieuwtje, zoals hierboven op de foto – It’s a girl – is heel origineel om in het zand te schrijven, een foto van te maken en te posten op social media. Hetzelfde kun je doen met ene uitnodiging voor een (beach)party. Datum, tijdstip, locatie… Ik vind het tof.

Tip 5 – Geheim
Geheimen… oei, we hebben ze allemaal. En we durven ze niet te delen, want wat als het uitkomt? Doodeng. Maar een geheim kan zo gaan etteren en purren van binnen, dat is echt niet oké. Dus wat dacht je ervan om naar een heel stil strand te gaan, desnoods incognito (muts en zonnebril op), of in de vroege ochtend. Dan schrijf je jouw geheim in het zand, je geeft het aan de aarde en daarna wist de zee jouw geheim weg. Poeh hé! Dat lucht op! Je hoeft het niet langer te dragen.

Tip 6 – Huwelijksaanzoek
Hoe cool is het om tijdens een strandwandeling met je lief even te stoppen en dan te zeggen: ‘kom, ik weet iets leuks…’ Je lief kijkt je afwachtend aan waarop jij met je voet een huwelijksaanzoek schrijft in het zand en het je partner hardop laat voorlezen. Jouw toekomstige bruid of bruidegom vergeet dit nooit meer! Oh, denk er wel aan om er een foto of filmpje van te maken. Leuk voor later en voor de getuigen natuurlijk.

Tip 7 – Romantiek
Om maar even in romantische sferen te blijven… Neem je nieuwe date bij volle maan (of course) mee naar het strand, voor een fijne wandeling of picknick waardoor je elkaar beter leert kennen. En om te kijken hoe hij/zij reageert op jouw schrijfzandinitiatief. Een goede check hoe attent, romantisch en taalvaardig jouw nieuwe date is. Wie weet belanden jullie daarna in een duinpannetje.

Tip 8 – Afscheid
Wanneer iemand is overleden, of je neemt om een andere reden afscheid van iets of iemand, dan kan het prachtig symbolisch zijn om een afscheidsboodschap in het zand te schrijven. Bijvoorbeeld:

Lieve mam,
Dank je wel dat je mijn moeder was.
Je hebt het goed gedaan.
Tot later, aan de ander kant van de sluier.
Liefs, je dochter

Of een afscheid van een hele andere strekking:

Dag Nederland
Daar gaan we dan
Op weg naar ons nieuwe thuis

Tip 9 – Gedicht
Schrijf jij graag gedichten? Houd je van poëzie? Schrijf af en toe een gedicht in het zand en film het resultaat! Op film hoor je het geluid van de zee, de wind en de vogels. Dat geeft jouw dichtkunst een fantastische dimensie. Deel jouw schrijfzand-filmpjes op social media en je bent uniek in jouw marketing.

Op Vlieland kerven de initiatiefnemers van de Vliehors Expres gedichten in de banden van een wagen. Wanneer er over het zand wordt gereden verschijnt er een gedicht in het zand. Gaaf hè? Dit is mijn favoriet:

Breng gedachten vol verlangen naar het lege stille strand.
Schrijf ze duizend stille malen tussen duizend korrels zand.

Tip 10 – Bedrijfsnaam
Voor de ondernemers onder ons is het natuurlijk slim en origineel om je websiteadres of je bedrijfsnaam in het zand te schrijven. Foto maken en je hebt een gave banner voor je socials of voor bij je blog.

Online training Creatief schrijven
Houd jij wel van creatieve schrijfvormen en van spelen met taal? Dan is de online training Creatief schrijven geschikt voor jou. Je kunt je hier inschrijven, dan leer ik je nog heel vele extra leuks.

1 thought on “Wat schrijf je in het zand?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: